PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Νέα λίστα γιατρών για ΟΠΑΔ, ΟΑΕΕ, ΙΚΑ


Δείτε αναλυτικά

Aπό σήμερα ισχύει η νέα λίστα γιατρών συμβεβλημένων με τον ΟΠΑΔ (ασφαλισμένοι Δημοσίου) και τον ΟΑΕΕ (ελεύθεροι επαγγελματίες) που θα μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
Η λίστα εχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ 6.323 γιατροί.
Οσον αφορά τους γιατρούς οι οποίοι πιστοποιήθηκαν, αλλά δήλωσαν ότι δεν επιθυμούν την ανάρτηση των στοιχείων τους στο Διαδίκτυο και τη γνωστοποίηση του ονόματός τους από το τηλεφωνικό κέντρο 184, τα στοιχεία τους έχουν αποσταλεί μόνο στις μονάδες υγείας και τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
Το σύνολο των γιατρών του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ που πιστοποιήθηκαν και μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ σήμερα (Ιούλιος 2011), κατανέμονται ως εξής:
Ιατροί ΟΠΑΔ-ΟΑΕΕ: 4.395
Ιατροί ΙΚΑ-ΟΠΑΔ/ΟΑΕΕ: 1.928
Σύνολο γιατρών: 6.323.
Οπως ανακοινώθηκε από το ΙΚΑ, η λίστα των γιατρών του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ που ως πιστοποιημένοι γιατροί μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ είναι δυναμική και ενεργός.
Η λίστα αυτή μπορεί να διευρύνεται στον βαθμό που γιατροί του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ έχουν εκφράσει από 10/6/2011 και μετά και θα εκφράσουν στο μέλλον τη βούλησή τους για την εθελουσία ένταξή τους στην παραπάνω λίστα.
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας πιστοποίησης, τα νέα ονόματα των γιατρών θα αναρτηθούν στη λίστα των συνεργαζόμενων γιατρών με το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ την 1η Σεπτεμβρίου του 2011.
Πρέπει όμως να γίνει σαφές -όπως τονίζει το ΙΚΑ- ότι από σήμερα οι γιατροί του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ που δεν πιστοποιήθηκαν με δική τους ευθύνη, μέσα από τη διαδικασία που έχει ορίσει το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, δεν μπορούν να παρέχουν από 11/7/2011 υπηρεσίες και να αποζημιώνονται από το Ιδρυμα.

Οροι συνεργασίας. Οι γιατροί μπορούν:

Να εξετάζουν ασφαλισμένους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
Να συνταγογραφούν.
Να παραπέμπουν για παρακλινικές εξετάσεις, θεραπείες κ.λπ.
Τα ανώτατα όρια επισκέψεων και συνταγών που ισχύουν έχουν ως εξής:
Γιατροί ΟΠΑΔ-ΟΑΕΕ: 80 επισκέψεις-100 συνταγές.
Γιατροί ΟΠΑΔ-ΟΑΕΕ που είναι παράλληλα και γιατροί του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ: 50 επισκέψεις-65 συνταγές.

Δείτε εδώ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πόλεμος συμμοριών από Σερβία και Μαυροβούνιο στην Ελλάδα

Peristeri News

Δήμος Αθηναίων: Διαψεύδει τον διορισμό του Ανδρέα Παπανδρέου στον Εθνικό Κήπο

Peristeri News

Ο δράστης δεν γνώριζε την κοπέλα που μαχαίρωσε στην Ερμού

Peristeri News

Leave a Comment