PeristeriNews.gr
Διεθνή

Nέα κυβέρνηση στην Τυνησία


Κυβέρνηση εθνικής ενότητας απέκτησε η Τυνησία, με στόχο να οδηγήσει τη χώρα σε προεδρικές και βουλευτικές εκλογές μέσα στους επόμενους δύο μήνες.

Κυβέρνηση εθνικής ενότητας απέκτησε η Τυνησία, με στόχο να οδηγήσει τη χώρα σε προεδρικές και βουλευτικές εκλογές μέσα στους επόμενους δύο μήνες.

Τη σύνθεση της κυβέρνησης ανακοίνωσε ο τελευταίος πρωθυπουργός του πρώην προέδρου της Τυνησίας, Μπεν Άλι, Μοχάμαντ Γιανούσι, έχοντας ρόλο μεταβατικού πρωθυπουργού.

Χαρακτηριστικό της μεταβατικής κυβέρνησης, είναι ότι απαρτίζεται από τρεις ηγέτες της αντιπολίτευσης και έξι υπουργούς της προηγούμενης κυβέρνησης.

Ο κ. Τσέμπι του Προοδευτικού Δημοκρατικού Κόμματος υπουργός Περιβάλλοντος.

Ο κ. Ιμπραήμ του αριστερού κινήματος Ettajtdid, υπουργός Παιδείας και Επιστημονικών Ερευνών.

Ο γιατρός κ. Τζαφάαρ της Ένωσης Ελευθερία και Εργασία υπουργός Υγείας.

Συνδετικό κρίκο με την προηγούμενη κυβέρνηση, αποτελούν έξι πρόσωπα που συμμετέχουν και στη νέα κυβέρνηση εθνικής ενότητας και συγκεκριμένα ο πρώην πρωθυπουργός, ο υπουργός Εξωτερικών Κάμελ Μοργκάν, ο υπουργός Εσωτερικών Άχμεντ Κριάα και ο υπουργός Άμυνας.

Επίσης τρία στελέχη του ανατραπέντος κυβερνητικού συνασπισμού, αλλά από μικρά πολιτικά κόμματα, συμμετέχουν στο νέο κυβερνητικό σχήμα, όπως οι κ.κ. Άχμεντ Νέτζιμπ Τσέμπι, Άχμεντ Ιμπραήμ και Μουστάφα Μπεν Τζαφάαρ.

Η ανακοίνωση της σύνθεσης της κυβέρνησης, στην οποία μετέχουν και μέλη της κοινωνίας των πολιτών, συνδυάστηκε με την ανακοίνωση μέτρων πολιτικής φιλελευθεροποίησης, όπως η απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων, αίρεται η απαγόρευση λειτουργίας της τυνησιακής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και νομιμοποιούνται όλα τα πολιτικά κόμματα στη χώρα που επί προεδρίας Μπεν Άλι είχαν διαλυθεί.

Υπενθυμίζεται ότι ο ανατραπείς Μπεν Άλι, έχει καταφύγει στη Σαουδική Αραβία.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Ισραήλ εισέβαλε στη Ραμάλα

Peristeri News

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Leave a Comment