PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Νέα κοινωνική δράση των Fentagin με οικονομική ενίσχυση συλλόγων


Ποσό 1300 ευρώ συγκέντρωσαν και πρόσφεραν σε συλλόγους και φορείς, οι οργανωμένοι οπαδοί Fentagin, προχωρώντας σε μια ακόμα κοινωνική δράση.

Οι οργανωμένοι οπαδοί εντόπισαν και βοήθησαν με χρήματα και προϊόντα δομές που παρέχουν κοινωνικό έργο στο Περιστέρι και ευρύτερα στην Ελλάδα μέσα από τις δράσεις τους.

Η συγκέντρωση των χρημάτων έγινε μέσω της οργάνωσης του club αλλά και ανθρώπων που θέλησαν να στηρίξουν την δράση με τα άτομα που ανταποκρίθηκαν να είναι κοντά στα 240.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των Fentagin για τη νέα δράση:

Το Fentagin club για ακόμα μία φορά δίπλα στην κοινωνία με πράξεις και όχι με λόγια.
Η πρωτότυπη ιδέα που πάρθηκε πριν 1,5 μήνα περίπου και πιο συγκεκριμένα με αφορμή τον αγώνα κόντρα στον Παναθηναϊκό, μας έδωσε την δυνατότητα σήμερα να έχουμε διπλή χαρά. Αφενός διότι στεκόμαστε έμπρακτα δίπλα σε δομές που έχουν πολύ κομβικό ρόλο μέσα στην κοινωνία, αφετέρου γιατί μέσα από αυτές τις διαδικασίες νοιώθουμε και εμείς με την σειρά μας ακόμα πιο “ζωντανοί”, ειδικά αυτήν την περίοδο που η καθημερινότητα μας τσακίζει όλο και περισσότερο.
Η ιδέα έπεσε λίγες μέρες πριν τον αγώνα και είχε σαν στόχο να ενεργοποιηθούν όσα περισσότερα μέλη του club, προκειμένου ο καθένας να πληρώσει από ένα “εικονικό εισιτήριο” (5 ευρώ). Το ποσό καθορίστηκε ανάλογα με την τιμή που αντιστοιχεί ανά αγώνα στο περίπου, βάσει του συνδεσμιακού διαρκείας. Εδώ να τονίσουμε πως κάποιος κόσμος έδωσε και παραπάνω χρήματα, ενώ υπήρξε και η συνδρομή από κάποια άτομα που μπορεί να μην κάθονται στο κομμάτι μας, αλλά συχνά-πυκνά ενισχύουν τις δράσεις του club.
Στον ελάχιστο χρόνο που είχαμε, πολλοί ήταν αυτοί που ενημέρωσαν προσωπικά τον κόσμο και έτρεξαν πόρτα-πόρτα προκειμένου να μαζέψουν τα χρήματα, καθώς τα μέτρα πρόληψης κατά του covid – όπως είναι λογικό – δυσκολεύουν τις μετακινήσεις. Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ και σε αυτά τα παιδιά λοιπόν. Και αν νομίζαμε πως το μεγαλύτερο πρόβλημα μας θα ήταν όλη αυτή η χρονοβόρα και ιδιαίτερη διαδικασία λόγω των περιορισμών, γελαστήκαμε.
Δυστυχώς το μεγαλύτερο χρονικό κομμάτι πέρασε, γιατί κάποιες δομές είναι παντελώς ανοργάνωτες και ο λόγος ύπαρξης τους, μάλλον περισσότερο περίεργος μας φαίνεται. Δεν έχει νόημα να αναφερθούμε δημόσια για το ποιες είναι, όμως όταν φτάνεις στο σημείο να “παρακαλάς” για μία και μόνο απάντηση, τότε κάτι δεν πάει καλά. Δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να θεωρήσουμε πως η οπαδική μας ταυτότητα τους απώθησε με τέτοιον τρόπο, έτσι ώστε να μην μπουν καν στην διαδικασία να απαντήσουν. Θα ήταν επικίνδυνο άλλωστε, άτομα που ασχολούνται με τέτοιες δομές να λειτουργούν με προκαταλήψεις και με λογικές περιθωριοποίησης.
Όπως και να έχει το club δεν κόλλησε και συνέχισε μέχρι τέλους τον στόχο που είχε θέσει εξ αρχής. Τα χρήματα που μαζεύτηκαν ήταν κοντά στα 1300 ευρώ. Τα άτομα που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, έφτασαν κοντά στα 240.
Παρακάτω σας παραθέτουμε τις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν.
– Τα 300 ευρώ δόθηκαν στην “Ομάδα Αλληλεγγύης Αστέγων”. Τα παιδιά όπως οι ίδιοι λένε, είναι μία ανοιχτή συλλογικότητα η οποία έχει ως κύριο στόχο της την κάλυψη βασικών αναγκών των αστέγων της Αττικής Λειτουργώντας αυτοοργανωμένα και αντιεραρχικά, εστιάζουν πάνω στο κομμάτι της ένδυσης, της υγιεινής και της καθημερινής τροφής.
– Το ποσό των 400 ευρώ δόθηκε στο “Ταμείο Αλληλεγγύης Φυλακισμένων και Διωκόμενων Αγωνιστών”. Ο σκοπός του Ταμείου ήταν και είναι να καλύπτει δικαστικά έξοδα φυλακισμένων ή διωκόμενων που προκύπτουν λόγω της καταστολής ευρύτερων
κοινωνικών/ταξικών αγώνων (είτε πρόκειται για συλλήψεις σε πορείες/παρεμβάσεις/ συγκρούσεις κλπ, είτε πρόκειται για υποθέσεις μεταναστών) και για την ανατρεπτική τους δράση στα πλαίσια του πολύµορφου
επαναστατικού αγώνα. Στους καιρούς της οικονοµικής λεηλασίας, της καπιταλιστικής βαρβαρότητας και του ρεφορµιστικού εφησυχασµου, οι αιχµάλωτοι του κοινωνικού πολέµου ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ.
– 400 ευρώ δόθηκαν στις δομές “Αυλή του κόσμου” και “Ηλίανθος”, οι οποίες και δραστηριοποιούνται γύρω από τον αυτισμό για ανήλικα αλλά και ενήλικα άτομα. Επίσης χρειάστηκαν και 100 ευρώ για τα “δώρα” με τα γλυκά που κάναμε στα παιδιά των κέντρων στις 2 Απριλίου (Παγκόσμια ημέρα ευαισθητοποίησης για τον αυτισμό)
– Τα τελευταία 100 ευρώ δόθηκαν στο “Make it Pawsible” το οπόιο είναι ένας Φιλοζωικός σύλλογος για την προστασία αδέσποτων ζώων που εδρεύει στην πόλη του Περιστερίου. Δεν είναι η πρώτη φορά που στεκόμαστε δίπλα στον συγκεκριμένο σύλλογο, καθώς η δράση τους στην πόλη και όχι μόνο είναι ιδιαίτερα σημαντική, ενώ οι ανάγκες των αδέσποτων ζώων παραμένουν ακόμα πολλές.
Ευχαριστούμε ξανά όλους/ες, όσους/ες ανταποκρίθηκαν και συνεχίζουν να ανταποκρίνονται στα καλέσματα του club, ειδικά σε τέτοιες δράσεις. Η φύση των οργανωμένων είναι μέσα στην ίδια την κοινωνία και όχι έξω από αυτήν.
Υγ1. Από τέτοιες δράσεις πρέπει να κρατάς μόνο τα θετικά και το σημαντικότερο ήταν η θετική ανταπόκριση του κόσμου και μάλιστα σε άμεσο χρονικό διάστημα. Αυτό δείχνει και καλά αντανακλαστικά αλλά και μία ελπίδα για το μέλλον, τόσο σε οπαδικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο.
Υγ2. Αυτοί που λόγω καταστάσεων δεν μπόρεσαν να συμβάλουν και ας το ήθελαν θα έχουν την ευκαιρία ξανά σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΟΠΛΟ ΜΑΣ
ΟΠΑΔΟΣ = ΑΝΘΡΩΠΟΣ
FENTAGIN 1980

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατηγορείται ο άνδρας της επίθεσης με μαχαίρι στην Ερμού

Peristeri News

Συνελήφθη γιατρός που χορηγούσε ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις σε αλλοδαπούς

Peristeri News

Φωτιά σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα στην πλατεία Βικτωρίας

Peristeri News

Leave a Comment