PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Νέα έρευνα για την Αττική Οδό


Νέο γύρο έρευνας για τη σύμβαση Δημοσίου – Αττικής Οδού ζητεί ο εισαγγελέας Εφετών Γιώργος Χαλιάσος.

Νέο γύρο έρευνας για τη σύμβαση Δημοσίου – Αττικής Οδού ζητεί ο εισαγγελέας Εφετών Γιώργος Χαλιάσος.

Παρά το γεγονός ότι είχε αποφασιστεί από την Εισαγγελία Πρωτοδικών να μπει η υπόθεση στο αρχείο, όταν διαβιβάστηκε στην εισαγγελία Εφετών για επικύρωση, ο αρμόδιος Εισαγγελέας διαφώνησε ζητώντας περαιτέρω έρευνα.

Η υπόθεση αυτή είχε ξεκινήσει να διερευνάται μετά την παραγγελία του πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γιώργο Σανιδά, στις 2 Ιουνίου του 2009.

Μεταξύ άλλων ο κ. Σανιδάς ζητούσε να διαπιστωθεί ο χρόνος εκμετάλλευσης της Αττικής Οδού από την κατασκευάστρια εταιρία και ο χρόνος παράδοσής της στο ελληνικό δημόσιο, εάν πληρούνται οι όροι της σύμβασης κι εάν έχει υποστεί ζημία το ελληνικό δημόσιο.

Η Εισαγγελία Εφετών φαίνεται να διαφωνεί με την άποψη του Εισαγγελέα Πρωτοδικών, που ζήτησε την έγκριση της, προκειμένου να θέσει τη δικογραφία για την εν λόγω σύμβαση στο αρχείο, κρίνοντας ότι δεν προκύπτουν ενδείξεις για διάπραξη αδικημάτων σε βάρος του Δημοσίου ή στοιχεία για βλαπτικούς όρους στα συμφέροντα του Δημοσίου.

Η παραγγελία του κ. Σανιδά, στις 2 Ιουνίου 2009, αφορούσε, μεταξύ άλλων, τη διερεύνηση της υπόθεσης προκειμένου να εντοπιστεί αν ήταν, ή όχι, βλαπτικοί οι όροι της για τα συμφέροντα του Δημοσίου και έθετε συγκεκριμένα ερωτήματα, όπως τον τρόπο με τον οποίο υπολογίστηκε ο χρόνος εκμετάλλευσης του έργου από την εταιρία και με βάση ποιους συσχετισμούς (π.χ. διελεύσεις αυτοκινήτων κλπ).

Επιπλέον, τις προβλέψεις της σύμβασης στις περιπτώσεις που οι διελεύσεις είναι λιγότερες από τις υπολογισμένες και στις περιπτώσεις, που είναι πολύ περισσότερες.

Επίσης, αν έχει καλυφθεί, με βάση τις διελεύσεις αυτοκινήτων, το προς είσπραξη ποσό που έχει προϋπολογιστεί για την εταιρία και επομένως αν θα πρέπει να παραδοθεί στο Δημόσιο η Αττική Οδός άμεσα ή σε ποιο χρόνο.

Τέλος, ζητούσε να εντοπιστεί αν υφίσταται θέμα ζημίας του Δημοσίου από τη χρήση και συνέχιση της εκμετάλλευσης της Αττικής Οδού από την κατασκευάστρια εταιρία.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τσιόδρας: Σήμα κινδύνου για ιλαρά, κοκκύτη, στρεπτόκοκκο

Peristeri News

Στο ΣτΕ το πολεοδομικό σχέδιο των πυρόπληκτων περιοχών

Peristeri News

ΕΟΦ: Ανακαλείται συμπλήρωμα διατροφής για μη εγκεκριμένο συστατικό

Peristeri News

Leave a Comment