• Κυριακή, 28 Νοεμβρίου, 2021

Νέα επίθεση Αλ. Τσίπρα στην Κυβέρνηση

Peristeri News
Μάι01/ 2014

Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του συνδυασμού «Δύναμη Ζωής» στην κεντρική πλατεία στο Μενίδι, όπου παρουσίασε την υποψήφια περιφερειάρχη Ρένα Δούρου.

Νέα επίθεση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στην κυβέρνηση κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του συνδυασμού «Δύναμη Ζωής» στην κεντρική πλατεία στο Μενίδι, όπου παρουσίασε την υποψήφια περιφερειάρχη Ρένα Δούρου.

Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε στην κυβέρνηση αναφέροντας πως σήμερα, παραμονή πρωτομαγιάς, της ημέρας-σύμβολο που καθιέρωσε τα εργασιακά δικαιώματα μέσα από κινητοποιήσεις, αποφάσισε να καταθέσει το νέο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα στη Βουλή.

«Αυτά ακριβώς που μας έκλεψαν πριν τέσσερα χρόνια. Αυτά που ακόμα και σήμερα συνεχίζουν να μας τα στερούν. Αυτά που κατακτήθηκαν με αίμα, που πάλεψε ο κόσμος της εργασίας να κερδίσει 128 χρόνια πριν. Αυτά που κατακτήθηκαν τον 20ο αιώνα. Και που σήμερα η νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα μας αρπάζει με τον πιο κυνικό τρόπο» επισήμανε ο κ. Τσίπρας.

Ο ίδιος είπε ότι έχουν χάσει πια οι λέξεις το νόημά τους και έκανε λόγο για χυδαία προπαγάνδα που βαφτίζει έξοδο από το μνημόνιο την παραμονή μας στα μνημόνια τις επόμενες τρεις δεκαετίες τουλάχιστον.

«Λένε έξοδο από το μνημόνιο ένα μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που είναι πιο μνημόνιο και από το μνημόνιο» είπε.

Υποστήριξε δε ότι αυτό περιλαμβάνει νέες απολύσεις, διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος, νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, αποδόμηση και των τελευταίων εργασιακών δικαιωμάτων που έχουν απομείνει.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι πρόκειται για έναν προάγγελο ενός ακόμα μνημονίου που θα καταθέσουν και θα προσπαθήσουν να ψηφίσουν μετά τις ευρωεκλογές.

Ακόμη προέτρεψε τους συγκεντρωμένους, «η οργή και ο θυμός όλων μας, να γίνει πολιτική πράξη που θα διώξει την κυβέρνηση.

Επιπλέον τους παρότρυνε να κλείσουν τις τηλεοράσεις και να βγουν στους δρόμους, να μην ακούν τα προπαγανδιστικά δελτία που προσπαθούν, όπως τόνισε, να σώσουν το πολιτικό και οικονομικό σύστημα της διαφθοράς και της διαπλοκής.

Με την ιδιότητα του υποψηφίου προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, γυρίζοντας σε πολλά μέρη της ηπείρου, δήλωσε πως το κλίμα για την Ελλάδα έχει αλλάξει, υποστηρίζοντας ότι οι Ευρωπαίοι κατάλαβαν ότι η χώρα μας χρησιμοποιήθηκε ως πείραμα και ο ελληνικός λαός ως πειραματόζωο και αντιλαμβάνονται πως έρχεται η σειρά τους.

Επανέλαβε το δίλλημα «ή με τον ΣΥΡΙΖΑ, ή με τα μνημόνια για άλλα σαράντα χρόνια. Ή με την Ευρώπη της αλληλεγγύης ή με την Ευρώπη της Μέρκελ».

Μετά την τοποθέτησή του για τις ευρωεκλογές, αναφέρθηκε στην τεράστια σημασία των αυτοδιοικητικών εκλογών, του θεσμού που είναι κοντά στον άνθρωπο.

Προειδοποίησε τον κόσμο για «καμουφλαρισμένους υποψηφίους», που δηλώνουν ανεξάρτητοι, όμως αν εκλεγούν θα πανηγυρίζουν αυτοί που υπέγραψαν το μνημόνιο και ο «υπερ-περιφερειάρχης Φούχτελ», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Κλείνοντας ο κ. Τσίπρας ζήτησε τη μεγάλη ανατροπή και στις τρεις κάλπες, με νίκες παντού «για να φύγουν μια ώρα αρχύτερα».