PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Νέα επείγουσα ειδοποίηση του 112 στο Περιστέρι


Επείγουσα ειδοποίηση ήχησε το μεσημέρι της Κυριακής στα κινητά των κατοίκων του Περιστερίου και της Δυτικής Αθήνας.

Το 112 επανέλαβε τη χθεσινή οδηγία για επικίνδυνες χιονοπτώσεις και περιορισμό των μετακινήσεων από τους πολίτες.

Σύμφωνα με τα έκτακτα δελτία καιρού οι επόμενες ώρες είναι κρίσιμες μιας και μέχρι τώρα οι χιονοπτώσεις ήταν αραιές και κατά διαστήματα.

Σε πολλά σημεία της Αττικής οι χιονοπτώσεις ήταν πιο έντονες ενώ έχουν κλείσει και αρκετοί δρόμοι.

Κλειστά αύριο Δευτέρα όλα τα σχολεία

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Δευτέρα, τα σχολεία σε ολόκληρη την Αττική, λόγω της ισχυρής κακοκαιρίας.

Με αφορμή τα έντονα καιρικά φαινόμενα που ξεκίνησαν να εκδηλώνονται σήμερα το πρωί στην Αττική και τις μετεωρολογικές προβλέψεις ότι τα φαινόμενα αυτά θα επιδεινωθούν το επόμενο 24ωρο, με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, κατόπιν και σχετικής διαβούλευσης με τους Δημάρχους της Αττικής, κλειστά θα είναι αύριο Δευτέρα 6 Ιανουαρίου όλα τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Αττικής.

Κλειστοί θα είναι και όλοι οι παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί της Αττικής, κατόπιν ομόφωνης απόφασης των Δημάρχων των οποίων είναι αρμοδιότητα τους.

Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη με στόχο την προστασία της εκπαιδευτικής κοινότητας (μαθητών και εκπαιδευτικού προσωπικού) από ενδεχόμενους κινδύνους μετακίνησης, από και προς τις σχολικές μονάδες,

Παράλληλα ελήφθη υπόψιν, το γεγονός ότι μαθητές, εκπαιδευτικό προσωπικό αλλά και γονείς-κηδεμόνες ενδέχεται να μετακινούνται από και προς περιοχές του Νομού Αττικής που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα λόγω της χιονόπτωσης, της χιονόστρωσης αλλά και του παγετού, αλλά και το γεγονός ότι, σύμφωνα και με τις σχετικές οδηγίες της αρμόδιας Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας, θα πρέπει να περιοριστούν οι μετακινήσεις των πολιτών για την αποφυγή ατυχημάτων και φαινομένων κυκλοφοριακής συμφόρησης.

Τέλος κρίθηκε αναγκαία η συγκεκριμένη απόφαση για την εξασφάλιση απαιτούμενου χρόνου για τον καθαρισμό των οδικών αρτηριών του Νομού, καθώς και των προαύλιων χώρων των σχολικών μονάδων.

Σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου, θα εκδοθεί νεότερη ανακοίνωση, αφού αξιολογηθούν τα νεότερα μετεωρολογικά δεδομένα.

Θερμαινόμενος χώρος σε 24ωρη βάση στον Δήμο Περιστερίου για την κακοκαιρία

Ο Δήμος Περιστερίου λειτουργεί θερμαινόμενους χώρους για την προστασία των πολιτών, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που αναμένεται να προκύψουν, σύμφωνα με το προγνωστικό δελτίο της Ε.Μ.Υ. και λόγω της επερχόμενης κακοκαιρίας Barbara.

Συγκεκριμένα, από σήμερα Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023 και όσο το απαιτούν οι καιρικές συνθήκες είναι διαθέσιμοι θερμαινόμενοι χώροι για τη φιλοξενία αστέγων αλλά και άλλων ευπαθών ομάδων:

• Κέντρο Φιλίας (ΚΕ.ΦΙ.), Βάρναλη – Ραιδεστού, τηλ. 2105740590, ώρες 10:00 – 20:00 λειτουργίας.
• ΚΥΒΕ, Εθνάρχου Μακαρίου 1, τηλ. 2105783288), 24ωρη λειτουργία.

Η φιλοξενία των αστέγων θα γίνει με τις προϋποθέσεις τήρησης προληπτικών μέτρων για τον περιορισμό της επιδημίας του κορωνοϊού και με βάση τις υποδείξεις του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Παράλληλα, σε πλήρη ετοιμότητα έχουν τεθεί οι αρμόδιες υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Περιστερίου για την αντιμετώπιση της χιονόπτωσης – παγετού, με όλο τον μηχανολογικό εξοπλισμό (εκχιονιστικά, αλατιέρες κ.α.) και το προσωπικό του δήμου.

Σύμφωνα με τον Δήμο Περιστερίου οι πολίτες θα πρέπει να λαμβάνουν μέτρα αυτοπροστασίας από τις χιονοπτώσεις και τον παγετό, όπως να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Επίσης, από τις πρωινές ώρες, την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023, οι κάτοικοι, εφόσον επιθυμούν, μπορούν να προμηθευτούν αλάτι σε σάκους, στην περίπτωση παγετού, για τους εξωτερικούς χώρους της κατοικίας και των πεζοδρομίων τους.

Τα σημεία διανομής είναι:

Ρέας και Χρυσανθέμων (γήπεδο Νταμάρι), Αθηνάς και Νουφάρων, Κηπουπόλεως και Κήπων, Τεμπών και Αίγλης, καθώς και το Δημοτικό Γκαράζ (Αγ. Βασιλείου 62, έναντι του Άλσους Περιστερίου).

Παρακαλούνται οι πολίτες να μην υπερβάλλουν στην εκτίμηση της ποσότητας αλατιού που θα τους χρειαστεί.
Για περισσότερες πληροφορίες: Μαίρη Τσιώτα – Μάρκου (κιν. 6972666517).

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!Related posts

Πόλεμος συμμοριών από Σερβία και Μαυροβούνιο στην Ελλάδα

Peristeri News

Δήμος Αθηναίων: Διαψεύδει τον διορισμό του Ανδρέα Παπανδρέου στον Εθνικό Κήπο

Peristeri News

Ο δράστης δεν γνώριζε την κοπέλα που μαχαίρωσε στην Ερμού

Peristeri News

Leave a Comment