PeristeriNews.gr
Πολιτική

ΝΔ: Εκλογές ή διάσπαση;


Σίριαλ και μάλιστα σαπουνόπερα έχει καταντήσει το θέμα εκλογής νέου προέδρου της ΝΔ η οποία ως φαίνεται μάλλον πάει για του… χρόνου καθώς πλέον πολλοί στη Συγγρού μιλούν ανοιχτά για αναβολή της διαδικασίας ενώ στα πηγαδάκια τίθεται και το ενδεχόμενο διάσπασης.

Το δεδομένο είναι ότι τα περιθώρια στενεύουν ασφυκτικά ενώ στο προσκήνιο επανήλθαν τα σενάρια επιστροφής Σαμαρά, καθώς συνεργάτης του εξέφρασε την άποψη ότι αν χάσει τη δεδηλωμένη η κυβέρνηση και κληθεί ο πρώην πρωθυπουργός να βοηθήσει, θα το πράξει.

Αιφνιδίως την Τρίτη ακυρώθηκε η συνεδρίαση της αρμόδιας κεντρικής εφορευτικής επιτροπής (ΚΕΦΕ), που υποτίθεται θα εξέταζε τα στοιχεία των εταιρειών για να πάρει τις τελικές αποφάσεις, ενώ φαίνεται ότι η Vodafone -που εμφανιζόταν ως η επικρατέστερη εταιρεία- δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι μπορεί να τις διοργανώσει, δεδομένων των οργανωτικών προβλημάτων από πλευράς της ΝΔ.

Ως νέες πιθανές ημερομηνίες για τη διεξαγωγή των εκλογών φαίνονται η 10η Ιανουαρίου για τον πρώτο και η 17η για το δεύτερο γύρο, εάν χρειαστεί.

Η διαφαινόμενη αναβολή, ωστόσο, αναμένεται να εντείνει τις προστριβές μεταξύ των τεσσάρων υποψηφίων για την προεδρία και να ενισχύει τη δυσαρέσκεια των ψηφοφόρων.

Ήδη, οι υποψήφιοι πρόεδροι έχουν χωριστεί σε δύο «στρατόπεδα»: από τη μία, οι κύριοι Μεϊμαράκης και Μητσοτάκης προτάσσουν την ανάγκη πρώτα να βρεθεί αξιόπιστη εταιρεία και μετά να οριστεί ημερομηνία εκλογών, ενώ, από την άλλη, οι κύριοι Τζιτζικώστας και Γεωργιάδης παραμένουν αμετακίνητοι για την 13η Δεκεμβρίου.

Στο περιθώριο της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ την Τρίτη, ο Απόστολος Τζιτζικώστας κάλεσε όποιον δεν θέλει εκλογές στο κόμμα να το πει ανοικτά, ενώ έκανε λόγο για υπάρξη τεσσάρων εταιρειών, που διεκδικούν τις εκλογές αν και τα μέλη της ΚΕΦΕ μιλούν για μία.

Αμφιβολίες για την ημερομηνία των εκλογών εξέφρασε ο Ευάγγελος Μειμαράκης, ο οποίος κληθείς να απαντήσει για τον αν θα γίνουν εκλογές στις 13 Δεκεμβρίου δήλωσε ότι δεν γνωρίζει τίποτα. Μάλιστα, τροφοδότησε εκ νέου την κόντρα του με τον Ανδρέα Παπαμιμίκο διαμηνύοντας ότι δεν θα εκπροσωπείται στις συνεδριάσεις της ΚΕΦΕ μέχρι να εξηγήσει ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής σε τι συνίσταται το κώλυμά του που τον ανάγκασε να παραιτηθεί από την εφορευτική επιτροπή, ενώ παράλληλα εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι η ΝΔ δεν υπέβαλε μήνυση κατά της εταιρείας Infosolutions.

Ο ίδιος ο κ. Παπαμιμίκος, πάντως, σε τηλεοπτικές του δηλώσεις, επέμεινε ότι οι εσωκομματικές εκλογές μπορούν να γίνουν στις 13 Δεκεμβρίου.

Η καθυστέρηση από την αρμόδια επιτροπή της ΝΔ να ορίσει τόσο εταιρεία όσο και ημερομηνία εκλογών, έχει προκαλέσει την αγανάκτηση των μελών του κόμματος και ενδεικτική του κλίματος είναι η κίνηση 22 βουλευτών τη Τρίτη -λίγο πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος στη Βουλή- να στείλουν επιστολή στους κυρίους Μεϊμαράκη, Τζιτζικώστα, Μητσοτάκη και Γεωργιάδη, με την οποία ζητούν να πραγματοποιηθεί άμεσα η συνάντηση των τεσσάρων υποψηφίων και να δεσμευτούν για «κώδικα σεβασμού και αυτοσυγκράτησης».

Η “γαλάζια” Κοινοβουλευτική Ομάδα συνεδρίασε με διαδικασίες εξπρές, αλλά και με ηχηρές απουσίες. Από τη συνεδρίαση απουσίαζαν οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς, αλλά και ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ενώ παρόντες ήταν οι άλλοι τρεις υποψήφιοι, Άδωνις Γεωργιάδης, Κυριάκος Μητσοτάκης και Απόστολος Τζιτζικώστας.

Αν και ο μεταβατικός πρόεδρος, Γιάννης Πλακιωτάκης, κράτησε χαμηλούς τόνους, εξαπολύοντας κυρίως επίθεση στην κυβέρνηση, αρκετοί από τους συμμετέχοντες ζήτησαν να βρεθεί χρόνος εκλογής και ‎να συνεννοηθούν όλοι οι υποψήφιοι, ενώ ο Απόστολος Τζιτζικώστας ανέφερε ότι «η βάση βράζει και χρειάζεται ο τόπος αντιπολίτευση».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment