PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ναζιστικός χαιρετισμός στο Δημοτικό Συμβούλιο Αθηναίων


Ούτε ψύλλος στον κόρφο του δημάρχου Αθηναίων, Γ. Καμίνη που κατήγγειλε το «χαιρετισμό» ως απαράδεκτο και προσβλητικό για τη Δημοκρατία

«Το «αβγό του φιδιού» έχει εκκολαφθεί πια για τα καλά και γίνεται επικίνδυνο» αναφέρει η παράταξη «Ανοιχτή Πόλη» για τον προπηλακισμό δημοτικής συμβούλου από ακροδεξιούς στον Άγιο Παντελεήμονα, μια ημέρα μετά την πρόκληση του ναζιστικού χαιρετισμού μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, από τον δημοτικό σύμβουλο- πρόεδρο της «Χρυσής Αυγής», Νίκο Μιχαλολιάκο.

Ούτε ψύλλος στον κόρφο του δημάρχου Αθηναίων, Γ. Καμίνη πού τόσο ο ίδιος όσο και ο πρώην δήμαρχος Ν. Κακλαμάνης κατήγγειλαν το «χαιρετισμό» ως απαράδεκτο και προσβλητικό για τη Δημοκρατία.

Στη συνεδρίαση, όταν ο προέδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτης Μπέης ζήτησε από το Ν. Μιχαλολιάκο να μην μπαίνουν στο δήμο σωματοφύλακες του (αναφέροντας ότι τον συνόδευαν 8), διότι για την ασφάλειά τους υπάρχει η Δημοτική Αστυνομία, ο δημοτικός σύμβουλος ανταπάντησε:

«Είμαι άνδρας. Συνοδεύομαι από έναν-δυο φίλους. Δεν ξέρω γιατί γελάνε οι κυρίες απέναντι, ενώ αποκαλούν την Κωνσταντινούπολη, Ισταμπούλ».

Σε άλλο σημείο ανέφερε: «Καληνύχτα σας. Να χαίρεστε τους Πακιστανούς και τους Μπαγκλαντεσιανούς, που τους κάνατε Ελληνες και σας ψηφίσανε» και όταν ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Π.Κωνσταντίνου τον αποκάλεσε «φασίστα», εκείνος χαιρέτισε με το χέρι υψωμένο σε ναζιστικό χαιρετισμό και αποχώρησε μέσα σε κλίμα σφοδρών αντιδράσεων από όλους τους παριστάμενους.

Νέο επεισόδιο εξελίχθηκε στον Άγιο Παντελεήμονα, σύμφωνα με ανακοίνωση της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη»: «Σήμερα το πρωί, η δημοτική σύμβουλος της «Ανοιχτής Πόλης» Μαρία Κανελλοπούλου, δέχτηκε φραστική επίθεση και προπηλακισμό από γνωστό ακροδεξιό στοιχείο που πρωταγωνιστεί στα βίαια γεγονότα των τελευταίων μηνών στην περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα.

Για το γεγονός αυτό, αντιπροσωπεία της «Ανοιχτής Πόλης», με την επικεφαλής δημοτική σύμβουλο Ελένη Πορτάλιου, πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στο αστυνομικό τμήμα Αγ. Παντελεήμονα και ενημέρωσε σχετικά τον διοικητή του.

Το συμβάν αυτό, σε συνδυασμό με το φασιστικό χαιρετισμό Μιχαλολιάκου στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο, αλλά και με τις απειλές που δέχονται εκπρόσωποι της Ανοιχτής Πόλης, δείχνει ότι το «αβγό του φιδιού» έχει εκκολαφθεί πια για τα καλά και γίνεται επικίνδυνο. Καλούμε όλες τις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου κι όλο το δημοκρατικό κόσμο να σταθεί ενωμένος απέναντι στη φασιστική απειλή, η οποία μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνη.

Καλούμε την κυβέρνηση και το Δήμο Αθηναίων να προστατεύσει το δημοκρατικό κόσμο και την κοινωνία από τα μισαλλόδοξα ρατσιστικά στοιχεία και τις ακραίες πρακτικές».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Σοκ: Νέα ηχητικά και βίντεο λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη

Peristeri News

Πένθιμα χτύπησαν οι καμπάνες για τους 57 νεκρούς των Τεμπών

Peristeri News

Δύο πυροτεχνουργοί του στρατού ανάμεσα στους συλληφθέντες από την αντιτρομοκρατική

Peristeri News

Leave a Comment