PeristeriNews.gr
Πολιτική

«Ναι» στις τροπολογίες για τις τηλεοπτικές άδειες – Πώς ψήφισαν τα κόμματα


Με τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, αλλά και σε κάποιες περιπτώσεις του Ποταμιού εγκρίθηκαν από τη Βουλή οι τροπολογίες που σχετίζονται με τις τηλεοπτικές άδειες. «Όχι» και στις τρεις τροπολογίες ψήφισαν Ν.Δ. και Χρυσή Αυγή. 

Προς νέο αδιέξοδο για το ΕΣΡ, καθώς «αναστέλλεται» και δεν «καταργείται» η διάταξη του νόμου Παππά που κρίθηκε αντισυνταγματική από το ΣτΕ, επειδή μετέφερε τις αρμοδιότητες από το ΕΣΡ στη ΓΓ Ενημέρωσης, γεγονός που δεν επιτρέπει τη συναίνεση ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

Συγκεκριμένα η τροπολογία:

  • για την αναστολή του άρθρου 2Α του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες ψηφίσθηκε από ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Ανεξάρτητους Έλληνες. Καταψηφίσθηκε από Ν.Δ., Χρυσή Αυγή και Ποτάμι, ενώ παρών δήλωσαν ΚΚΕ και Ένωση Κεντρώων. Η τροπολογία αφορά τον καθορισμό του αριθμού των τηλεοπτικών σταθμών και την διενέργεια του πρώτου διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες από την Γ.Γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.
  • για τον καθορισμό του αριθμού των δημοπρατούμενων τηλεοπτικών αδειών με τη σύμφωνη γνώμη του ΕΣΡ (αντί για αιτιολογημένη γνώμη) ψηφίσθηκε από ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, Ανεξάρτητους Έλληνες. Καταψηφίσθηκε από ΝΔ, Χρυσή Αυγή, Ένωση κεντρώων, ενώ το ΚΚΕ δήλωσε παρών.
  • για να ορίζεται το τίμημα για τις άδειες με σύμφωνη γνώμη του ΕΣΡ ψηφίσθηκε από ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, Ανεξάρτητους Έλληνες. Καταψηφίσθηκε από ΝΔ, Χρυσή Αυγή και Ένωση Κεντρώων, ενώ το ΚΚΕ δήλωσε παρών.

Επισημαίνεται ότι η τροπολογία για την εγκαθίδρυση στην ΕΠΟ της Επιτροπής της ΦΙΦΑ ψηφίσθηκε από ΣΥΡΙΖΑ, Ποτάμι και Ανεξάρτητους Έλληνες. Καταψηφίσθηκε από Ν.Δ., Χρυσή Αυγή, ΚΚΕ, ενώ ΠΑΣΟΚ και Ένωση Κεντρώων δήλωσαν παρών.

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Leave a Comment