PeristeriNews.gr
Πολιτική

«Ναι» από τον Πρωθυπουργό σε διάλογο με τους αγρότες


Την πρόθεσή του να συναντηθεί με εκπροσώπους των αγροτών εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, εν μέσω των κλιμακούμενων πιέσεων στα μπλόκα για διάλογο από μηδενική βάση αναφορικά με το ασφαλιστικό. 

Μετά από συνάντησή του με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου και τον αναπληρωτή υπουργό Μάρκο Μπόλαρη ανακοινώθηκε από το Μαξίμου η πρόθεσή του να συναντηθεί με εκπροσώπους τους, που θα εκφράζουν αντιπροσωπευτικά τα αιτήματά τους.

«Η κυβέρνηση έχοντας την ίδια αγωνία με τον αγροτικό κόσμο για την παραγωγική ανασυγκρότηση και την προστασία του εισοδήματος τους, επαναλαμβάνει ότι ήταν και παραμένει ανοικτή στο διάλογο», τονίζει το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.

Νωρίτερα, ο κ. Αποστόλου κάλεσε τους αγρότες να προσέλθουν στον διάλογο με τον Πρωθυπουργό με συγκεκριμένες προτάσεις, ενώ ζήτησε να αναλογιστούν τι τους περιμένει αν φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ από την εξουσία.

Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια συμφωνία που δημιουργεί δυσκολίες και αυτές τις δυσκολίες πρέπει να τις υπηρετήσουμε, είπε ο υπουργός Αγροτικής  Ανάπτυξης στον ΣΚΑΪ, προσθέτοντας πάντως ότι οι δυσκολίες αυτές «είναι διαχειρίσιμες». Σημείωσε ακόμη ότι δεν μπορεί οι αγρότες να ζητούν «να πάρει πίσω όλα τα μέτρα η κυβέρνηση» την ώρα που υπάρχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις.

Ακόμη, επανέλαβε ότι το φορολογικό των αγροτών δεν είναι μέσα στην πρώτη αξιολόγηση. «Δεν υπάρχει ούτε νομοσχέδιο φορολογικό ούτε ασφαλιστικό, αλλά υπάρχει μια συμφωνία που λέει “λύστε το ασφαλιστικό για να πάμε παραπέρα”. Ανοιχτά είναι όλα στη διαπραγμάτευση. Και θα τα δούμε», τόνισε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment