Viber
PeristeriNews.gr
Διεθνή

Να τηρηθεί η συμφωνία του Μινσκ ζητούν Μέρκελ, Ποροσένκο και Ολάντ

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Peristerinews.gr on Google ↗

Την ανάγκη να γίνουν τα πάντα ώστε να εφαρμοστεί η συμφωνία του Μινσκ για την Ουκρανία υπερθεμάτισαν οι Άγκελα Μέρκελ, Πέτρο Ποροσένκο και Φρανσουά Ολάντ.

Την ανάγκη να γίνουν τα πάντα ώστε να εφαρμοστεί η συμφωνία του Μινσκ για την Ουκρανία υπερθεμάτισαν οι Άγκελα Μέρκελ, Πέτρο Ποροσένκο και Φρανσουά Ολάντ.

Κατά τη διάρκεια της τριμερούς συνάντησης στο Βερολίνο, η Καγκελάριος της Γερμανίας τόνισε ότι η συμφωνία για την κατάπαυση του πυρός δεν τηρείται, καθώς υπάρχουν όλο και περισσότερα θύματα.

«Η πρώτη και κύρια προϋπόθεση είναι να γίνουν τα πάντα ώστε να γίνει η συμφωνία πραγματικότητα», ανέφερε η Καγκελάριος και πρόσθεσε ότι «όσα συμφωνήσαμε στο Μινσκ πρέπει να τηρηθούν».

«Είμαστε εδώ για να εφαρμοστεί η συμφωνία του Μινσκ, όχι να τη θέσουμε υπό αμφισβήτηση» έσπευσε να διευκρινίσει.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ υποστήριξε ότι «υπάρχει μόνο ένας κανόνας — η τήρηση των συμφωνιών του Μινσκ».

Σχετικά με την απουσία του προέδρου της Ρωσίας από τη σημερινή συνάντηση, η κ. Μέρκελ διευκρίνισε ότι λες οι πλευρές θα έχουν διαβουλεύσεις με τη Μόσχα, ώστε να εξασφαλιστεί ότι το έργο των παρατηρητών του ΟΑΣΕ θα συνεχιστεί διότι είναι «το άλφα και το ωμέγα μιας επιτυχούς διευθέτησης» της κρίσης.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Η κλιμάκωση των Χούθι ανησυχεί και την Κίνα

Peristerinews.gr Newsroom

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Αυστηροί περιορισμοί στην πρόσβαση των παιδιών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Peristerinews.gr Newsroom

Ιαπωνία: Πάνω από 100.000 οι αιωνόβιοι για πρώτη φορά

Peristerinews.gr Newsroom

Leave a Comment