PeristeriNews.gr
Δυτική Αθήνα

Να μην απομακρυνθεί το ΙΚΑ από το Καματερό


Ο Δήμος και οι κάτοικοι προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό της Λεωφόρου Φυλής

Παρά τη σφοδρή χιονόπτωση που έπεφτε εκείνη τη στιγμή, με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 8 Μαρτίου η κινητοποίηση του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού στη Λ. Φυλής, με αίτημα να μην απομακρυνθεί το ΙΚΑ από το Καματερό.

Στους συγκεντρωμένους δημότες μίλησε ο Δήμαρχος Νίκος Σαράντης, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε:

«Θέλουν λένε να φύγει το ΙΚΑ από το Καματερό και να πάει στο Δήμο Φυλής. Εμάς μας ρώτησαν; Το Δήμο, τους τοπικούς φορείς, τους ασφαλισμένους στο ΙΚΑ, τους ρώτησαν; Όχι βέβαια. Γιατί αν μας είχαν ρωτήσει θα είχαν μάθει και θα είχαν συνεκτιμήσει ότι: Οι κάτοικοι του Καματερού έχουν επιτακτική ανάγκη να παραμείνουν στην πόλη και τα ιατρεία και οι διοικητικές υπηρεσίες του ΙΚΑ. Εδώ δεν είναι Κολωνάκι, ούτε Βόρεια προάστια.

Εδώ οι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ, οι άνθρωποι της μισθωτής εργασίας, είναι η πλειοψηφία των κατοίκων. Οι αποστάσεις στην περιοχή μας δεν είναι μικρές και οι συγκοινωνίες είναι προβληματικές. Πως θα τρέχει ο συνταξιούχος, πως θα τρέχει ο άρρωστος μέχρι τα Άνω Λιόσια; Και επίσης, η ευρύτερη περιοχή μας μέχρι τη Φυλή φιλοξενεί κατοίκους από πολλές ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Οικονομικούς μετανάστες, παλιννοστούντες από την πρώην Σοβιετική Ένωση, Έλληνες Ρομά.

Με ποια λογική και με ποιο προγραμματισμό θα στριμωχτούν όλοι στο ΙΚΑ Φυλής; Ποια ποιότητα εξυπηρέτησης θα προσφέρει το ΙΚΑ στους ασφαλισμένους του; Αυτή η απόφαση δεν θα περάσει. Γιατί έχουμε δίκιο, γιατί είμαστε όλοι ενωμένοι και θα αγωνιστούμε όλοι μαζί. Η σημερινή συγκέντρωση μας είναι μόνον η αρχή. Θα πιέσουμε με όλα τα μέσα. Με διαμαρτυρίες και παραστάσεις του Δήμου στα αρμόδια Υπουργεία, όπως ήδη έχουμε κάνει.

Με κινητοποίηση όλων των δυνάμεων και φορέων της τοπικής κοινωνίας. Με τη συμμετοχή και την ενεργό συμπαράσταση όλων των δημοτών. Όλοι μαζί θα αγωνιστούμε ανυποχώρητα, και είμαι βέβαιος ότι θα δικαιωθούμε».

Μετά την ομιλία του Δημάρχου έγινε συμβολικός ολιγόλεπτος αποκλεισμός της Λεωφόρου Φυλής (στο ύψος της στάσης Μανάρα).

Η κινητοποίηση ήταν απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίων Αναργύρων – Καματερού, το οποίο ομόφωνα σε πρόσφατη συνεδρίαση του ενέκρινε το παρακάτω ψήφισμα: «Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίων Αναργύρων – Καματερού αποφασίζει να αντιταχθεί σε κάθε ενέργεια που έχει σκοπό την μεταφορά των Διοικητικών και Υγειονομικών υπηρεσιών του ΙΚΑ Καματερού στο ΙΚΑ Αγίων Αναργύρων, καθώς είναι απαραίτητο για την εξυπηρέτηση των δημοτών. Θα πάρει όλα τα μέτρα προκειμένου όχι μόνο να μην συρρικνωθούν οι υπηρεσίες αλλά αντίθετα να στελεχωθούν στο πλαίσιο εκείνο που θα καλύπτει το σύνολο των αναγκών των Δημοτών μας».

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι, οι Επικεφαλής όλων των δημοτικών παρατάξεων και πολλοί Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ν. Χαρδαλιάς: 76,8 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για περισσότερα από 30 έργα πνοής στη Δυτική Αθήνα

Peristeri News

Τι γίνεται με την αντιπυρική προστασία στο Πάρκο Τρίτση (pics)

Peristeri News

Σύσκεψη για θέματα αθλητισμού στην Αντιπεριφέρεια Δυτικής Αθήνας

Peristeri News

Leave a Comment