PeristeriNews.gr
Διεθνή

Να επικρατήσει η κοινή λογική εύχεται ο Πούτιν εν όψει νέων κυρώσεων


Αναφερόμενος στην επεξεργασία σχεδίου επιβολής νέων κυρώσεων κατά της Μόσχας για τον ρόλο της στην ουκρανική κρίση.

Την ελπίδα ότι στη Δύση «θα επικρατήσει η κοινή λογική» εξέφρασε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, αναφερόμενος στην επεξεργασία σχεδίου επιβολής νέων κυρώσεων κατά της Μόσχας για τον ρόλο της στην ουκρανική κρίση.

«Ελπίζω ότι η κοινή λογική θα επικρατήσει και ότι ούτε εμείς ούτε οι εταίροι μας θα υποστούμε το κόστος αυτών των αμοιβαίων χτυπημάτων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν το Σάββατο να ζητήσουν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να επεξεργασθεί νέα δέσμη κυρώσεων κατά της Μόσχας.

Επίσης, ο Πούτιν εξαπέλυσε βολές κατά των ηγετών των κρατών μελών της Ε.Ε. κατηγορώντας τους πως «κλείνουν τα μάτια» στις στρατιωτικές ενέργειες των ουκρανικών δυνάμεων που -όπως είπε- βάλλουν κατά αμάχων στην ανατολική Ουκρανία.

Οι ουκρανικές δυνάμεις «πλήττουν ευθέως κατοικημένες συνοικίες και δυστυχώς πολλές χώρες, ανάμεσά τους και ευρωπαϊκές, προτιμούν να το αγνοούν», είπε, προσάπτοντας παράλληλα στο Κίεβο ότι αρνείται την έναρξη «πολιτικού διαλόγου» με τους αυτονομιστές του ανατολικού τμήματος της χώρας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

H Τουρκία αναστέλλει τις εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ

Peristeri News

Κίνα: Εκτόξευσε διαστημόπλοιο στη σκοτεινή πλευρά της Σελήνης

Peristeri News

Κένυα: Τουλάχιστον 188 πέθαναν σε πλημμύρες από τον Μάρτιο

Peristeri News

Leave a Comment