PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Ν. Ζούτσος: Θα είμαστε «τα μάτια και τα αυτιά» των Περιστεριωτών


Συνέντευξη, στο peristerinews.gr, παραχώρησε ο επικεφαλής της «Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας Περιστερίου», Νίκος Ζούτσος, θίγοντας θέματα που αφορούν τόσο τη Δημοτική Αρχή Περιστερίου, όσο και την αντιπολίτευση, τονίζοντας ότι η παράταξη του κάνει γόνιμη κριτική, δίχως έπαρση και αλαζονεία.

Ξεκινώντας, θα μπορούσατε να αποτυπώσετε το προφίλ της «Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας»;

Είμαστε ένα δημοκρατικό ακηδεμόνευτο σχήμα με σημαντική παρουσία στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και στη ζωή του Περιστερίου. Χωρίς έπαρση και αλαζονεία, κάτι που συχνά τελευταία χαρακτηρίζει τις ανακοινώσεις άλλων φίλιων σχηματισμών, έχουμε αναδείξει όλα τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν τους δημότες. Κάναμε παρέμβαση να απομακρυνθεί ο επικίνδυνος και ρυπογόνος ΣΜΑ από το Άλσος Περιστερίου. Κάναμε καμπάνια για τις διεκδικήσεις της Μονής Λαμίας στη Χρυσούπολη και το Περιστέρι. Ασκήσαμε γόνιμη κριτική για τις αφρόντιστες και λησμονημένες γειτονιές.  Ζητήσαμε να γίνουν αντιπλημμυρικά έργα. Μπορούμε να αναφέρουμε και πολλά ακόμα που αποδεικνύουν ότι δεν είμαστε επαγγελματίες πολιτικοί και «επαναστάτες» αλλά άνθρωποι που ζούμε και εργαζόμαστε στην πόλη και χωρίς αντιπολιτευτικό μένος επιθυμούμε ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ. Ο κύριος Παχατουρίδης προσπαθεί να διακρατήσει τη φιλοδοξία των διαδόχων του και μετά από τόσες θητείες έχει εξαντλήσει την ενέργεια που διέθετε.

Ποια είναι τα μελλοντικά σχέδια του συνδυασμού σας;

Δεν τρέφουμε αυταπάτες. Από όποια θέση μας κοιτάξει το εκλογικό σώμα θα είμαστε «τα μάτια και τα αυτιά» των δημοτών δίνοντας βήμα στις εργατικές ενώσεις, στις επιτροπές κατοίκων, στους νέους και τις νέες που ασφυκτιούν στον ατσάλινο μανδύα της «τάξης και της ηθικής» της φιλελεύθερης επέλασης που καταργεί δικαιώματα, περικόπτει μισθούς και συντάξεις, σκορπίζει φρούδες ελπίδες στους απελπισμένους. Μέσα από αυτό-οργάνωση και δημοκρατικές διαδικασίες, χωρίς «Μεσσίες» και προικισμένους «αρχηγούς», θα συγκροτηθούμε καλύτερα, γιατί η καταιγίδα των μνημονίων θα μετασχηματιστεί σε νεοφιλελεύθερο «ευαγγέλιο» με πλήγματα που αφορούν το ωράριο, τις εργασιακές σχέσεις, την ποιότητα ζωής. Ήρθαμε για να μείνουμε. Δεν είμαστε ένας προεκλογικός κομήτης.

Γιατί κάποιος να ψηφίσει εσάς και όχι τους συνυποψηφίους σας;

Σ’ εμάς, ο επικεφαλής εκφράζει τη λογική συλλογικοτήτων και πολιτών που ασφυκτιούν στον κομματικό μανδύα, τη μία και μοναδική αλήθεια. Αποστρεφόμαστε την ιδεολογική καθαρότητα και το μικρομεγαλισμό χώρων που μιλάνε για συνεργασίες και εννοούν με τον εαυτό τους. Δεν θα γίνουμε αυτοδιοικητικός βραχίονας κανενός και θα διαψευσθούν τα «παπαγαλάκια» που μας κατατάσσουν προβοκατόρικα σε συγκεκριμένο χώρο. Δεν είμαστε δημιουργήματα παρθενογένεσης, αλλά πολίτες που έχουμε θητεία στα κινήματα διεκδίκησης, δεν ενσωματωθήκαμε, ούτε περιφερόμαστε στις διάφορες δημοτικές παρατάξεις με χαρακτηριστικά επαιτείας. Αποστρεφόμαστε τη δημαρχοκεντρική λογική ΕΜΠΡΑΚΤΑ και γι’ αυτό και προτείναμε τη συγκρότηση μετώπου με πρόσωπο που δεν είναι ο επικεφαλής της κίνησής. Οι φίλοι συνυποψήφιοι έβαλαν μπροστά την άμαξα από το άλογο. Ανακοίνωσαν την αυτό-υποψηφιότητά τους και μετά ζήτησαν συνεργασία, δίχως πρόγραμμα, επιζητώντας «χρίσμα» από τα κόμματα. Φαίνεται λοιπόν ότι με την εξαίρεση την Λαϊκή Συσπείρωση, στους άλλους χώρους πλεονάζει το δημαρχο-κεντρικό μοντέλο ή η υπεροψία και η αλαζονεία.

Σας προβληματίζει η αδιαφορία των νέων ανθρώπων;

Σ’ ένα βαθμό τους καταλαβαίνουμε. Είναι τα παιδιά μας, που έχουν ναυαγήσει οι ελπίδες τους για ουσιαστικές σπουδές και επαγγελματική αποκατάσταση. Βλέπουν το ποτήρι «μισοάδειο» και η απογοήτευση μεγαλώνει όταν η προδοσία ήρθε από εκείνους που θα έφερναν μια άλλη νότα στην πολιτική. Η διάψευση δεν είναι μόνο δική τους. Ωστόσο θα πρέπει να σηκωθούν από την αδράνεια, να αποδράσουν από τη λογική «όλοι ίδιοι είναι» και να σταθούν με μεγαλύτερη και αγωνιστική διάθεση απέναντι σε όσους λυμαίνονται τη δημόσια ζωή και να στείλουν στην «ανεργία»  όσους καταχράστηκαν την εμπιστοσύνη τους. Η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία θα είναι η αρχή για την αναστήλωση της ελπίδας, για τη ρηγμάτωση του τείχους που έχουν ορθώσει μπροστά τους, μπροστά μας.

Κλείνοντας, θα θέλατε να στείλετε ένα μήνυμα ενόψει εκλογών;

Η επικοινωνιακή καταιγίδα – συναυλία του κ. Παχατουρίδη με την Πέγκυ Ζήνα και τον υποψήφιό του, Γ. Τσαλίκη αποκαλύπτει τη διάθεση «να πετάξει τη μπάλα στην κερκίδα» και να αποφύγει συγκεκριμένες δεσμεύσεις για όσα απασχολούν τους δημότες. Αυτό εξάλλου επιβεβαιώνει την κριτική για τα διάφορα σχήματα που οργώνουν Άλσος και τη πλατεία Δημαρχείου όλα αυτά τα χρόνια. Κάθε δραστηριότητα πρέπει να υπηρετεί στενά τη διοίκηση η οποία αναζητεί υποψήφιους και προβολή από τους καταστηματάρχες της πόλης, η οποία στενάζει από τα ντεσιμπέλ των ανάλογων καταστημάτων. Εμείς προτείνουμε δημιουργία πολιτιστικού οργανισμού, δημιουργία θεάτρου και χώρου έκφρασης νέων καλλιτεχνών, αλλά και φεστιβάλ ποιότητας στο Φοίνικα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΚΕΔΕ: Καθαρή νίκη του Λ. Κυρίζογλου στις εκλογές

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Τοποθετήσεις στα δημοτικά συμβούλια του Φεβρουαρίου

Peristeri News

Η Κατερίνα Τσερούλα νέα πρόεδρος στο Κέντρο Πρόληψης «Οδοιπορικό»

Peristeri News

Leave a Comment