PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Ν. Ζούτσος: Οι εργαζόμενοι θα ανασυνταχθούν και θα αντιπαλέψουν…


Αναλυτικά η ανακοίνωση από τον Νίκο Ζούτσο:

Μόλις προχθές το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων στο Δήμο Περιστερίου θεωρούσε ότι όσοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης υποστηρίξαμε ψήφισμα που υπερασπίζει τους συμβασιούχους και διεκδικεί για τις πάγιες ανάγκες των ΟΤΑ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ πιάσαμε “Κώτσους” τους Δημοτικούς Συμβούλους της πλειοψηφίας που το υπερψήφισαν. Βασιλικότεροι του βασιλέως… Τα σχόλια δικά σας…

Πάνω στις πλάτες των εργαζομένων όλο το προηγούμενο διάστημα παιζόταν ένα ιδιότυπο πολιτικο-συνδικαλιστικό πόκερ: η κυβέρνηση καλλιεργούσε φρούδες ελπίδες και αυταπάτες που υιοθετήθηκαν και από στελέχη αιρετά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Όπως συνέβη και στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου, που ΚΑΤΑΨΉΦΙΣΑΝ ΣΧΕΤΙΚΟ ΨΉΦΙΣΜΑ.. Η ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ αντιπολίτευση υιοθετούσε την νεοφιλελεύθερη ατζέντα των απολύσεων..

Η πλειοψηφία της ΚΕΔΕ επιλέγει τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, με τους συμβασιούχους ομήρους και την ανακύκλωση των ανέργων, που καλύπτει τις πελατειακές σχέσεις που διαχρονικά υπηρετεί.

Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017 δημοσιεύτηκε η απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Αποφάσισε ΟΜΌΦΩΝΑ πως είναι αντισυνταγματικές οι παρατάσεις των συμβάσεων χωρίς να το συνδέει καν με το χρόνο διάρκειας τους, ενώ πλειοψηφικά θέτει ζήτημα ακόμη και για την μέχρι σήμερα πληρωμή των εργαζόμενων. Η κυβέρνηση αθέτησε τις υποσχέσεις για ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΉ ΡΎΘΜΙΣΗ του ζητήματος που ανοίγει το δρόμο για την ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΊΗΣΗ στις υπηρεσίες καθαριότητας και στα εργολαβικά συμφέροντα. (βλέπε Δήμος Περιστερίου, καθαρισμός νέου Δημαρχείου…). Κάτι ανάλογο ΈΧΕΙ ήδη γίνει με τομείς και δραστηριότητες που έχουν εκχωρηθεί σε ιδιώτες για την κάλυψη όλων των κενών των υπηρεσιών των Δήμων με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Η απόφαση διέλυσε τις προσμονές ότι η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου θα δικαίωνε το αίτημα για ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΉ ΕΡΓΑΣΊΑ ΜΕ ΠΛΉΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΆ ΔΙΚΑΙΏΜΑΤΑ ΓΙΑ ΌΛΟΥΣ. Δυστυχώς η απόφαση περιορίζεται στην καταβολή των δεδουλευμένων και στην ημερομηνία λήξης της εργασίας των συμβασιούχων στις 31-12-2017 που θα στείλει χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία και τις οικογένειές τους στην απόγνωση και το αδιέξοδο.

Ήταν καθαρά αποπροσανατολιστική η θέση, υπόσχεση προς τους συμβασιούχους “ΝΑ κλείσουν 24μηνο για να αποκτήσουν δικαιώματα “. Αυτό εξυπηρετεί όσους αναπαράγουν την λογική της ανάθεσης και θέλουν τους εργαζόμενους ανενεργούς σε καταστολή αντικαθιστώντας την εργατική, ταξική πάλη με δικαστική διεκδίκηση.

Δεν μπορεί κανένας να ΣΚΟΡΠΊΖΕΙ ΦΡΟΎΔΕΣ ΕΛΠΊΔΕΣ για δικαίωση των συμβασιούχων Όταν, σύμφωνα με το σκεπτικό της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου κρίνονται αντισυνταγματικές όλες οι παρατάσεις των συμβάσεων..

Το Σύνταγμα ερμηνεύεται κατά το δοκούν. Δεν μπορεί να παραβιάζεται με τον τρόπο που νομοθετεί η Βουλή και να ψηφίζει μνημόνια εν μια νυκτί, να  καλύπτει τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δημοσίου με συμβασιούχους, να μειώνει μισθούς και συντάξεις, να  φορολογεί τους οικονομικά ασθενέστερους και να επικαλείται κάθε φορά συνταγματικά κωλύματα για την μετατροπή των συμβάσεων οι οποίες θα πρέπει να μετατραπούν σε ΑΟΡΊΣΤΟΥ ΧΡΌΝΟΥ ΓΙΑ ΌΣΟΥΣ ΚΑΛΎΠΤΟΥΝ ΠΆΓΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΊΣ ΑΝΆΓΚΕΣ. ΑΥΤΟ ΑΦΟΡΆ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΎΧΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΌΤΗΤΑ,

ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΌΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΆ ΠΡΟΓΡΆΜΜΑΤΑ,

ΜΕ ΕΣΠΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΎΣ,

ΟΙ ΕΡΓΑΖΌΜΕΝΟΙ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΎΣ ΠΊΝΑΚΕΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΏΝ ΤΟΥ ΑΣΕΠ.

-ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΆΡΘΡΟΥ 61 ΤΟΥ ν3979/2011 που δίνει τη δυνατότητα για εκχώρηση της καθαριότητας στους ιδιώτες.

-ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΌΜΕΝΟΣ, ανεξαρτήτως της σχέσης εργασίας ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΏΝΕΤΑΙ ΚΆΤΩ ΑΠΌ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΉ ΣΎΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΊΑΣ ΤΗΣ ΠΌΕ ΟΤΑ, –

-ΚΑΜΊΑ ΜΕΊΩΣΗ Η ΠΕΡΙΚΟΠΉ ΤΟΥ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟΥ ΕΠΙΔΌΜΑΤΟΣ.

-ΊΣΗ ΑΜΟΙΒΉ ΓΙΑ ΊΔΙΑ ΕΡΓΑΣΊΑ ..

ΈΝΑΣ ΟΛΌΚΛΗΡΟΣ ΛΑΟΣ οδηγείται στη φτώχεια και την εξαθλίωση, στη μετανάστευση και τη καταβαράθρωση της υπερηφάνειας του..

Οι εργαζόμενοι θα ανασυνταχθούν και θα αντιπαλέψουν..

 

Ε Π Ι Μ Ε Λ Ε Ι Α

ΝΊΚΟΣ  ΖΟΥΤΣΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΊΟΥ

 

ΥΓ: Στο Περιστέρι και αλλού οι εργαζόμενοι έχουν κάνει κατάληψη στο Γκαράζ. Απορριμματοφόρα κυκλοφορούν στη πόλη… και κάνουν περισυλλογή απορριμμάτων. Στο εύλογο ερώτημα που απευθύναμε στο προσωπικό της περιφρούρησης απάντησαν ότι “τα έχουν βγάλει ΑΠ το Γκαράζ ΑΠ το βράδυ”.. απεργοσπασίας το εγκώμιον..

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΚΕΔΕ: Καθαρή νίκη του Λ. Κυρίζογλου στις εκλογές

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Τοποθετήσεις στα δημοτικά συμβούλια του Φεβρουαρίου

Peristeri News

Η Κατερίνα Τσερούλα νέα πρόεδρος στο Κέντρο Πρόληψης «Οδοιπορικό»

Peristeri News

Leave a Comment