PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ν. Βούτσης: Το ελληνικό πρόβλημα θα επιλυθεί


Αισιόδοξος ότι «το ελληνικό πρόβλημα θα επιλυθεί στη σωστή κατεύθυνση» δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, αφήνοντας αιχμές κατά «κύκλων γύρω από τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών» οι οποίοι, όπως είπε, «θέλησαν να επιβάλουν έναν ανέντιμο και αδιέξοδο συμβιβασμό».

«Εργαζόμαστε σωστά ώστε να φτάσουμε σε έντιμη και ρεαλιστική συμφωνία. Μπορούμε βάσιμα να έχουμε προσδοκίες γιατί φαίνεται ότι είναι λίγες οι απαντοχές για τη συνέχιση της επιβολής αυτής της αδιέξοδης πολιτικής» ανέφερε ο κ. Βούτσης, μιλώντας χθες σε ανοικτή πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Δάφνης-Υμηττού.

Ο πρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι η δεύτερη αξιολόγηση είναι μια σκληρή, αλλά ταυτόχρονα μια επιδεχόμενη βελτιώσεων συμφωνία, η οποία δίνει την δυνατότητα για ενάμιση χρόνο από τώρα να διαμορφωθούν όροι ανάπτυξης.

Αναφερόμενος στο θέμα του χρέους, υπογράμμισε ότι τώρα είναι η ώρα για να ληφθούν τα μεσοπρόθεσμα μέτρα και ότι θα πρέπει να είναι ένα μικρότερο χρέος «είτε με επιμήκυνση είτε όπως αλλιώς». Το θέμα είναι πότε θα υπάρξουν οι δεσμευτικές αποφάσεις, είπε, προσθέτοντας η καθυστέρηση δεν βοηθάει γιατί διαμορφώνονται αντίρροπες δυνάμεις που θέτουν σε κίνδυνο την οικονομία. Έσπευσε επίσης να επισημάνει ότι η Ελλάδα δεν ήταν υπεύθυνη, ούτε για μια μέρα καθυστέρησης.

Ο κ. Βούτσης υποστήριξε πάντως πως «μπορούμε να απαιτήσουμε ο χρόνος που χάθηκε να αναπληρωθεί με βοήθεια και μέτρα για τη στήριξη της ανάπτυξης».

Για τα αντίμετρα που προβλέπει η συμφωνία είπε ότι δεν αποτελούν αντίμετρα έναντι μέτρων, καθώς δεν είναι στο ίδιο αντικείμενο, αλλά ένα ισχυρό κοινωνικό πακέτο σε κρίσιμους τομείς που οδηγεί σε ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Κασσελάκης: Θα μείνω στην Ελλάδα και θα γίνω πρωθυπουργός

Peristeri News

Leave a Comment