PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ν. Βούτσης: Δεν υπάρχει κυβερνητικός σχεδιασμός για εκλογές


Τη Δευτέρα στις 14.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την διαπλοκή και την διαφθορά που έχει προκαλέσει με αίτημά του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Αυτό ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης μιλώντας με δημοσιογράφους. Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κυβερνητικός σχεδιασμός για εκλογές.

«Είστε καλά; Θα εξαντλήσουμε την περίοδο κανονικότατα, διότι αυτό προβλέπει το Σύνταγμα. Είναι σαφές ότι στον σχεδιασμό της κυβέρνησης δεν υπάρχει θέμα», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Βουλής.

«Η πρώτη αξιολόγηση ελπίζουμε ότι θα τελειώσει τις προσεχείς ημέρες και ο Οκτώβρης θα αξιοποιηθεί για να κλείσει και η δεύτερη αξιολόγηση το αργότερο αρχές Νοέμβρη. Παράλληλα υπάρχει και η προσδοκία για ρύθμιση του χρέους εντός του 2016», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Βουλής.

Σύμφωνα  με τον προγραμματισμό που καταρτίσθηκε στην Διάσκεψη των Προέδρων:

  • το προσχέδιο του προϋπολογισμού θα συζητηθεί στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων σε τρεις συνεδριάσεις στις 19 και 20 Οκτωβρίου.
  • αναμένονται τα νομοσχέδια για το πλαστικό χρήμα και τα αδήλωτα εισοδήματα.
  • είναι σε φάση ωρίμανσης το νομοσχέδιο για την κοινωνική οικονομία.

Για την διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης ο Ν. Βούτσης είπε ότι στις αρχές του επόμενου έτους θα συγκροτηθεί και η αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Leave a Comment