PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ν. Παρασκευόπουλος: Η φασιστική ιδεολογία δεν είναι θέμα γονιδίων


Για παρερμηνεία της δήλωσής του σχετικά με τη Χρυσή Αυγή -που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων- έκανε λόγο ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος.

Μεταξύ άλλων, τόνισε πως πιστεύει ότι κάθε ανθρώπινο ον έχει δικαίωμα να αλλάξει στο μέλλον στάση και -υπεραμυνόμενος ουσιαστικά των χθεσινών αναφορών του- πρόσθεσε πως «η φασιστική ιδεολογία δεν είναι θέμα αναλλοίωτου αίματος ή γονιδίων, αλλά κοινωνικοπολιτικό μόρφωμα».

Ακόμη, έσπευσε να εξηγήσει ότι η δήλωσή του καθόλου δεν αναφέρεται στο παρελθόν, καθώς «η ιστορία δεν ξεπλένεται».

Ολόκληρη η δήλωση:

«Νόμιζα ότι η προσήλωσή μου στα ανθρώπινα δικαιώματα και στις δημοκρατικές αξίες θα απέτρεπε τις παρερμηνείες μιας απλής δήλωσής μου. Αφού όμως, όπως φαίνεται, αυτό χρειάζεται διευκρινίζω: Πιστεύω, ότι κάθε ανθρώπινο ον, έχει δικαίωμα να αλλάξει στο μέλλον στάση. Η φασιστική ιδεολογία δεν είναι θέμα αναλλοίωτου αίματος ή γονιδίων, αλλά κοινωνικοπολιτικό μόρφωμα, που σαγηνεύει αρκετούς. Η δήλωσή μου πάντως καθόλου δεν αναφέρεται στο παρελθόν, στα πεπραγμένα μιας ομάδας που εμφορείται από ναζιστική ιδεολογία, ούτε στα εγκλήματα μελών της που λογοδοτούν ενώπιον της Δικαιοσύνης. Η ιστορία δεν ξεπλένεται», κατέληξε.

Οι επίμαχες αναφορές 

Ο κ. Παρασκευόπουλος, σε συνέντευξή του στη Βραδυνή της Κυριακής, είπε ότι σε πολλούς δεν άρεσε η εικόνα της συνύπαρξης βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και της Χ.Α. στο Καστελόριζο και στη Ρω.

«Από την άλλη όμως πρέπει να αποφασίσουμε τι προτιμούμε: μια προσπάθεια ένταξης της Χρυσής Αυγής στο κλίμα της δημοκρατίας ή τη διαρκή ρήξη. Κατά τη γνώμη μου, πρέπει να προηγηθεί η ουσία μιας σύγκλισης», ανέφερε χαρακτηριστικά

Συνέχισε δε, εκτιμώντας ότι «η Χρυσή Αυγή πρέπει να δεχθεί έμπρακτα την υπαγωγή της στους θεσμούς της Δημοκρατίας. Και αυτή την στάση, αν και όταν εκδηλωθεί, πρέπει να τη στηρίξουν τα δημοκρατικά κόμματα».

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Leave a Comment