PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ν. Παππάς: Τελειώνει η ανομία στο Διαδίκτυο


Η λειτουργία του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης, καθώς και η τήρηση της κατανομής των κρατικών διαφημιστικών δαπανών στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ιδιαιτέρως σε ό,τι αφορά την ποσόστωση των περιφερειακών μέσων, βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης που είχε τη Δευτέρα ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς με εκπροσώπους Ενώσεων περιφερειακών μέσων ενημέρωσης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Παππάς ανέφερε ότι με τη λειτουργία του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης «τελειώνει η ανομία στο Διαδίκτυο, όπως και στην κατανομή της κρατικής διαφήμισης».

«Είμαστε αποφασισμένοι να διασφαλίσουμε την τήρηση της καταβολής του 30% της κρατικής διαφήμισης υπέρ των Μέσων της περιφέρειας», πρόσθεσε και συμπλήρωσε ότι στην εφαρμογή των νέων ρυθμίσεων «χρειάζεται η ενεργή στήριξη εκ μέρους των Ενώσεων του περιφερειακού Τύπου όχι στην κυβέρνηση, αλλά στην προσπάθεια που ήρθε προς όφελος όλων».

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής ανέφερε πως το «υγιές κομμάτι του διαδικτύου» υποδέχθηκε με ικανοποίηση το Μητρώο Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης, ενώ προανήγγειλε την περαιτέρω αναβάθμισή του, ώστε ο καθένας να γνωρίζει ποια μέσα είναι εγγεγραμμένα σε αυτό και αν γίνεται ορθή κατανομή της κρατικής διαφήμισης.

Στη συνάντηση, που έγινε παρουσία του γ.γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρη Κρέτσου, μετείχαν ο πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Τοπικών Ημερήσιων και Εβδομαδιαίων Εφημερίδων Αττικής (ΕΙΤΗΕΕΑ) Αντώνης Κατωπόδης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου (ΕΙΕΤ) Αντώνης Μουντάκης, ο πρόεδρος της Ένωσης Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου (ΕΔΙΠΤ) Μιχάλης Σαββάκης, και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων (ΣΗΠΕ) Ευάγγελος Αθανασίου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment