PeristeriNews.gr
Πολιτική

N. Παππάς: Πρέπει να συγκροτηθεί το ΕΣΡ για να προχωρήσουν οι άδειες


Την ανάγκη να συγκροτηθεί το ΕΣΡ για να προχωρήσει γρήγορα η διαδικασία των αδειών των τηλεοπτικών καναλιών, επισημαίνει ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real Νews. Εμφανίζεται επίσης αισιόδοξος ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί άμεσα από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

Απαντώντας στις αιτιάσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου για την αλλαγή της Λίνας Αλεξίου από το ΕΣΡ, σημειώνει πως σημασία δεν έχουν τα πρόσωπα αλλά «ότι αυτό που κάναμε μπορεί να θωρακίσει θεσμικά το ΕΣΡ, ούτως ώστε κανείς να μην μπορεί εκ των υστέρων να αμφισβητήσει τον διαγωνισμό, βασιζόμενος στη μη νόμιμη μέχρι σήμερα σύνθεσή του.

Αναφερόμενος στο προσφυγικό, ο Ν. Παππάς επανέλαβε ότι είναι ένα καθαρά ευρωπαϊκό θέμα, το οποίο όμως οι εταίροι δεν το αντιμετωπίζουν «με το ίδιο αίσθημα ευθύνης».

Σε ερώτηση αν, λόγω της επιβάρυνσης που δέχεται η χώρα, η κυβέρνηση προτίθεται να ζητήσει χαλάρωση του προγράμματος, τόνισε ότι το θέμα της χαλάρωσης «απασχολεί έτσι κι αλλιώς την κυβέρνηση, ανεξάρτητα από το προσφυγικό».

Για τα κόκκινα δάνεια και τη συζήτηση με τους θεσμούς, επισήμανε ότι η κυβέρνηση θεωρεί πως τα κόκκινα δάνεια και οι πλειστηριασμοί πλήττουν την κοινωνική συνοχή και τόνισε ότι «οι εταίροι πρέπει να καταλάβουν ότι δεν θα γίνει αποδεκτό να χάνει απλώς ο κόσμος τα σπίτια του», αλλά και «ότι μια κατάρρευση της αγοράς κατοικίας δεν είναι προς το συμφέρον κανενός».

Αναφέρθηκε, επίσης, στη συζήτηση για το χρέος, η οποία είπε ότι θα ξεκινήσει αμέσως μόλις υλοποιηθούν τα συμφωνηθέντα. Η κυβέρνηση θα ζητήσει «το καλύτερο δυνατό για τη χώρα, ώστε η οικονομία της να μπορέσει να αναπνεύσει, να βγούμε από τον κύκλο της λιτότητας και να υπάρξει ανάπτυξη», διαβεβαίωσε.

Για τη διαδικασία εκλογής προέδρου στη Ν.Δ., εκτίμησε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση, «μετά τη συμφωνία με τους εταίρους βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο» και πως «πηγαίνει σε εκλογή αρχηγού χωρίς να συζητά για τη στρατηγική και την πολιτική της».

Απαντώντας σε ερώτηση αν οι παλινωδίες με τα ισοδύναμα έκαναν ζημιά στην κυβέρνηση, ο κ. Παππάς επισήμανε πως δεν υπάρχουν έτοιμες συνταγές. Επανέλαβε δε την άποψή του ότι «οι υπουργοί υπάρχουν για να κάνουν και όχι για να λένε» και τόνισε ότι ο καθένας κρίνεται από τις πράξεις του «και αυτό ισχύει για όλους, υπουργούς, βουλευτές, κυβερνητικούς αξιωματούχους, στελέχη…».

Σε ερώτηση για ενδεχόμενη κυβερνητική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, ανέφερε ότι η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ αποδείχθηκε λειτουργική και πετυχημένη και πως «αυτοί που καλούνται να τοποθετηθούν είναι το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, «αν θα εγκαταλείψουν την ταύτιση στην κριτική που ασκούν με την Ν.Δ.». Αναγνώρισε ωστόσο τη συναίνεση των δύο κομμάτων, παρά την κριτική που άσκησαν, σε κρίσιμα ζητήματα, όπως για τις τηλεοπτικές άδειες, τη συγκρότηση της ΕΡΤnet και την ανασυγκρότηση του ΕΣΡ .

Τέλος, ερωτηθείς για το εγχείρημα για πανευρωπαϊκό κόμμα που ξεκινά ο Γιάνης Βαρουφάκης σχολίασε πως «για να κάνεις κόμμα πρέπει να μη λες διαρκώς ψέματα σε φίλους, συντρόφους και αντιπάλους».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!Related posts

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Leave a Comment