PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ν. Παππάς: Κροκοδείλια δάκρυα για τους εργαζόμενους στα κανάλια


«Οι καναλάρχες που σήμερα έχουν συμφωνήσει να έχουν τουλάχιστον 400 εργαζόμενους, το προηγούμενο διάστημα ήταν ενάντιοι στο όριο αυτό και θεωρούσαν ότι “καταστρατηγείται το διευθυντικό δικαίωμα”, προωθώντας απολύσεις, ελαστική εργασία και καθυστερήσεις στην καταβολή μισθών», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς στον ραδιοφωνικό σταθμό «Κόκκινο».

Υποστήριξε ότι η παρέμβαση της κυβέρνησης στο τηλεοπτικό τοπίο θα βάλει φρένο στην ανεργία. «Υφιστάμεθα επιθέσεις ανοίκειες, όταν θίγονται επιχειρηματικά συμφέροντα, βάζουν ως ασπίδα τους εργαζόμενους», πρόσθεσε.

Κατά τον κ. Παππά, είναι πολλά τα κροκοδείλια δάκρυα για τους εργαζόμενους, είναι εξοργιστικό το φαινόμενο, όταν προέρχονται από κόμματα που με ευκολία και παρανόμως πέταξαν στον δρόμο 2.000 εργαζόμενους της ΕΡΤ.

«Τόσο καιρό σιωπούσαν, ή ακόμη και χαίρονταν, ενώ δεν έκαναν τίποτε όταν έκλεινε π.χ. το Alter, όταν έκλεινε η Ελευθεροτυπία, όταν μειωνόταν η απασχόληση στον κλάδο κατά 30%-40%, όταν στο Mega οι εργαζόμενοι είχαν φτάσει να είναι πέντε μήνες απλήρωτοι», συνέχισε.

Ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε μεταξύ άλλων πως για τα τέσσερα αδειοδοτημένα πλέον κανάλια, ο νέος νόμος προβλέπει τουλάχιστον 400 άτομα με κανονικές συμβάσεις, δηλαδή τουλάχιστον 1.600 θέσεις και εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα είναι παραπάνω.

Υπογράμμισε μάλιστα ότι ο όρος αυτός, όπως και άλλοι για τον τεχνολογικό εξοπλισμό και τις κτηριακές εγκαταστάσεις, είναι όρος που αν παραβιαστεί, οδηγεί σε ανάκληση της άδειας, που είναι 10ετής.

Τέλος, ο κ. Παππάς επέκρινε την αξιωματική αντιπολίτευση για τη στάση της, λέγοντας: «Η “γραμμή” της Ν.Δ. βρίσκεται σε μία διαρκή περιδίνηση, από την οποία δεν γλιτώνουν ούτε κορυφαία στελέχη».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment