Πολιτική

Ν. Παππάς: Κανείς να μην υπερβαίνει τα συμφωνηθέντα

Η κυβέρνηση θα τιμήσει τη συμφωνία με τους θεσμούς, όμως θα πρέπει και όλοι να μην υπερβαίνουν τα συμφωνηθέντα και τα εσκαμμένα, τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, απαντώντας σε ερώτηση για την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης.

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει πάρα πολύ σαφείς στοχεύσεις. Θα έλεγα ότι θα πρέπει όλοι να αντιληφθούν ότι δεν είμαστε στην προτεραία κατάσταση. Υπάρχει μια συμφωνία, την οποία έχουμε αποδείξει ότι τιμούμε και θα τιμήσουμε, θα πρέπει και όλοι να μην υπερβαίνουν τα συμφωνηθέντα και τα εσκαμμένα. Και θα πρέπει να έχουν μια λογική η οποία δεν θα θέσει σε κίνδυνο την οικονομική και πολιτική βιωσιμότητα της συμφωνίας. Επειδή η διαπραγμάτευση είναι σε εξέλιξη, όμως, θα ήθελα να μείνω σε αυτό», δήλωσε ο κ. Παππάς.

Ο υπουργός Επικρατείας μίλησε σε εκδήλωση της Ν.Ε. Β΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ για το πώς πρέπει να κινηθεί το κόμμα από εδώ και μπρος, και σημείωσε: «Στέλνουμε ένα μήνυμα πολιτικής εγρήγορσης, διαρκούς αγώνα, ένα μήνυμα ζωντανού κόμματος που έχει από τη φύση του και τη λογική του ρόλο ελέγχου της κυβέρνησης, άγρυπνης προοδευτικής συνείδησης και εκπροσώπησης των κομματιών της κοινωνίας που έχουν υποστεί μεγάλες πληγές το προηγούμενο διάστημα. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα δυναμώσει και θα καταφέρει να επιτελέσει τον ιστορικό του ρόλο».

Έξω από το δημοτικό θέατρο Σταυρούπολης, όπου έγινε η εκδήλωση, τον υπουργό περίμενε αντιπροσωπεία της Παμποντιακής Ομοσπονδίας. Τα μέλη της συνομίλησαν με τον κ. Παππά, διαμαρτυρήθηκαν για τη δήλωση του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη και του επέδωσαν ψήφισμα. «Έχουμε απόλυτο σεβασμό. Γνωρίζουμε το δράμα που έχουν βιώσει οι πρόγονοι τους, οι πρόγονοι μας, γιατί αισθανόμαστε ότι είναι ένα κομμάτι του ελληνισμού. Οι θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης είναι σαφείς. Πέραν τούτου ουδέν. Έχουν δοθεί οι απαραίτητες εξηγήσεις και είμαι βέβαιος ότι και ο ποντιακός ελληνισμός δεν θα αφήσει να εκμεταλλευθούν τον πόνο του και την ιστορική του συμβολή ακραία στοιχεία», υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας.

Στο ότι δεν πρέπει να γίνει εκμετάλλευση της υπόθεσης από ακραία στοιχεία συμφώνησαν και οι εκπρόσωποι της Παμποντιακής Ομοσπονδίας.

Στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε, επίσης, ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος επισήμανε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα που πρέπει να παίξει τον δικό του ρόλο, να εκφράσει το σύνολο της προοδευτικής παράταξης αυτός. Αυτός είναι και ο ιστορικός ρόλος που πρέπει να έχει από εδώ και πέρα. Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας έχει δώσει τις κατευθύνσεις για την έκφραση του κοινωνικού ΣΥΡΙΖΑ μέσα στην οργάνωση και, επομένως, αυτό θα πρέπει να υλοποιήσουμε ενόψει και του συνεδρίου».

Related posts

Μ. Συρεγγέλα: Στηρίζουμε ουσιαστικά τη γυναικεία εργασία

Peristeri News

Βουλή: Εισάγεται αύριο στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο για το ΕΣΥ

Peristeri News

Νέα Navtex νοτιοδυτικά της Κρήτης

Peristeri News

Leave a Comment