PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ν. Παππάς: Η ΕΡΤ δεν θα γίνει η πίσω πόρτα για προσλήψεις στο Δημόσιο


«Δεν υπάρχει καμία σκοπιμότητα στην τροπολογία που κατατέθηκε, και η ΕΡΤ δεν πρόκειται να γίνει η πίσω πόρτα για προσλήψεις στο Δημόσιο. Έχει διαπιστωθεί ότι υπάρχει προσωπικό το οποίο μπορεί να αξιοποιηθεί αλλού, σε άλλες υπηρεσίες πιο ευαίσθητες για τις ανάγκες των πολιτών», υπογράμμισε στην Ολομέλεια της Βουλής ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς με αφορμή την τροπολογία που δίνει τη δυνατότητα μετακίνησης προσωπικού της ΕΡΤ σε άλλες υπηρεσίες.

«Κάθε ευρώ που θα δίνει ο Έλληνας φορολογούμενος για την ΕΡΤ του αντιγυρίζει με τη μορφή υπηρεσιών», υπογράμμισε ο Ν. Παππάς, διαβεβαιώνοντας ότι «σεβόμαστε τα χρήματα του ελληνικού λαού».

Ο βουλευτής της ΝΔ Σίμος Κεδίκογλου ρώτησε ποιο είναι το κόστος λεικτουργίας της ΕΡΤ, πόσοι έχουν προσληφθεί και τι γίνεται με την καταβολή αποζημιώσεων.

Στην προ έτους συζήτηση του νομοσχεδίου για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, του απάντησε ο υπουργός Επικρατείας, είχαν κατατεθεί τα στοιχεία από τα οποία αποδεικνυόταν ότι η ΝΕΡΙΤ (των 700 εργαζόμενων) είχε το ίδιο μισθολογικό κόστος με την ΕΡΤ (με τους 2.000 εργαζόμενους).  «Η δική μας η κυβέρνηση δεν προβαίνει σε ενέργειες βίου κλεισίματος, αλλά επιδιώκει τη βέλτιστη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού», επεσήμανε ο Ν. Παππάς και πρόσθεσε ότι οι αποζημιώσεις έχουν δοθεί και είναι σε εξέλιξη η διαδικασία συμψηφισμού.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Αλ. Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ποτέ να διαπραγματευτώ τη θέση μας στην Ευρώπη

Peristeri News

Leave a Comment