Πολιτική

Ν. Παππάς: Απόλυτη προτεραιότητα η προστασία των αδυνάμων

Τη βεβαιότητα ότι δεν θα καθυστερήσει η ολοκλήρωση της αξιολόγησης, εκφράζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αυγή της Κυριακής» ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς.

«Η Ελλάδα έχει τηρήσει τις δεσμεύσεις της. Η κυβέρνηση εφαρμόζει τη συμφωνία με απόλυτη προτεραιότητα την προστασία των αδυνάμων», αναφέρει χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι όποιος θελήσει να παίξει παιχνίδι καθυστερήσεων θα βρεθεί σε δυσχερή θέση.

Παράλληλα, ο υπουργός Επικρατείας υπενθυμίζει ότι η κυβέρνηση είναι απολυτα συμβατή με τις προεκλογικές της δεσμεύσεις. «Έχουμε προχωρήσει στη νομοθεσία για την προστασία των πολύ φτωχών, για την ομαλή λειτουργία νοικοκυριών και επιχειρήσεων των μεσοστρωμάτων και για την αποτροπή μείωσης συντάξεων», σημειώνει.

Εξάλλου, εκτιμά ότι στην Ευρώπη υπάρχει «πολύ καλύτερο κλίμα» για τη χώρα και η συνειδητοποίηση ότι «το να ξαναμπεί η Ευρώπη σε μια κρίση δεν είναι προς το συμφέρον κανενός». Άλλωστε, ο κ. Παππάς επισημαίνει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός έχουν δείξει ότι μπορούν με τις πρωτοβουλίες τους να επηρεάζουν και να πυροδοτούν εξελίξεις σε επίπεδο Ευρώπης».

Ακόμη, αναφέρει ότι αυτοσκοπός της κυβέρνησης είναι η εφαρμογή πολιτικών που «διασώζουν την κοινωνία» και για να γίνει αυτό, «χρειάζονται πλειοψηφίες και συναινέσεις». Έτσι, τονίζει την ανάγκη ενός συνεδρίου «ανοίγματος πολιτικού, οργανωτικού και ποσοτικού». «Ελπίζουμε, ευχόμαστε και θα εργαστούμε για να ρυμουλκήσουμε δυνάμεις πέραν της Αριστεράς», επισημαίνει.

Related posts

Νέα Navtex νοτιοδυτικά της Κρήτης

Peristeri News

Βουλή: Ψηφίστηκε το ασφαλιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας

Peristeri News

Μ. Συρεγγέλα: Συνεχίζουμε τον αγώνα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Peristeri News

Leave a Comment