PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ν. Μηταράκης: Δεν υπάρχουν κρούσματα σε δομές στα νησιά


Στα κρούσματα κορωνοϊού στη δομή φιλοξενίας της Ριτσώνας αναφέρθηκε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Με βάση τους μέχρι στιγμής ελέγχους, έχουν διαγνωσθεί θετικά συνολικά 23 άτομα – όλα επαφές της νεαρής γυναίκας, η οποία βρέθηκε θετική στη νόσο, λίγο αφότου γέννησε στο Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα».

«Στην δομή της Ριτσώνας έχουν γίνει τα τεστ που πρέπει, έχουν απομονωθεί όσοι είναι θετικοί στον κορωνοϊό και γίνεται ότι λένε οι ειδικοί για την αποτροπή εξάπλωσης της επιδημίας» επεσήμανε, μιλώντας στον «ΑΝΤ1».

Πάντως, όπως διαβεβαίωσε ο αρμόδιος υπουργός, «μέχρι στιγμής δεν έχουμε κρούσμα κορωνοϊού στα νησιά σε ό,τι αφορά τις δομές φιλοξενίας».

Ειδική αναφορά έκανε και στην προσπάθεια αποσυμφόρησης των νησιών, επιβεβαιώνοντας το «πάγωμα» της μεταφοράς των μεταναστών και των προσφύγων στην ενδοχώρα.

«Δεν υπάρχουν ασφαλείς και μη ασφαλείς περιοχές στην Ελλάδα αυτήν την εποχή και έτσι μια μετακίνηση πληθυσμού από τις δομές στα νησιά σε δομές στην ηπειρωτική Ελλάδα μπορεί να συμβάλει στην εξάπλωση του κορωνοϊού, παρά στο αντίθετο».

Στο ίδιο πλαίσιο, παρατήρησε ότι «δεν υπάρχουν και δομές στην ενδοχώρα, οι οποίες μπορούν να δεχθούν κόσμο από τα νησιά αυτήν την στιγμή, καθώς οι δύο που δημιουργήθηκαν στην Μαλακάσα και την Σιντική Σερρών ήδη είναι πλήρεις».

Τέλος, διαβεβαίωσε ότι προχωρούν εντατικά οι εργασίες για την δημιουργία των κλειστών κέντρων στα νησιά του Αιγαίου, ενώ σημείωσε ότι από την 1η Απριλίου ήρθη το μέτρο της αναστολής των αιτήσεων ασύλου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment