PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ν. Κοτζιάς: Μη φιλική ενέργεια από την Αυστρία


Για παραβίαση του γράμματος και του πνεύματος των ευρωπαϊκών συνθηκών κάνει λόγο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς μία ημέρα μετά το διάβημα προς την Αυστρία για τη διοργάνωση της διάσκεψης των υπουργών χωρών των δυτικών Βαλκανίων στη Βιέννη. 

Αναφέρει επίσης ότι η αυριανή συνάντηση είναι μία εξωθεσμική πρωτοβουλία και πως η μη πρόσκληση της Ελλάδας σε αυτήν εκλαμβάνεται ως μη φιλική ενέργεια, καθώς «δημιουργείται η εντύπωση ότι κάποιοι ερήμην μας επιθυμούν να δρομολογήσουν αποφάσεις που μας αφορούν άμεσα».

Ο κ. Κοτζιάς αναφέρεται και σε σοβαρό έλλειμμα δημοκρατίας, με αφορμή τις πρωτοβουλίες συνάντησης αστυνομικών διευθυντών κρατών – μελών του χώρου Σένγκεν με αστυνομικούς αξιωματούχους των χωρών των δυτικών Βαλκανίων, λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και αποφάσεις, οι οποίες κινούνται σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση από τις αποφάσεις των Ευρωπαίων ηγετών.

«Αστυνομικοί διευθυντές δεν μπορούν να ακυρώνουν αποφάσεις εκλεγμένων Ευρωπαίων ηγετών», σημειώνει και συνεχίζει: «Αυτές οι ενέργειες αντιτίθενται στην ευρωπαϊκή κουλτούρα διαβούλευσης και συνεργασίας μεταξύ όλων των κρατών μελών και θα αποδειχθούν ατελέσφορες καθόσον επιχειρούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα αποσπασματικά και με λογικές στρουθοκαμηλισμού».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Γ. Φλωρίδης για Μάτι: Η δίκη έγινε με βάση τον ποινικό κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Leave a Comment