PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ν. Κεραμέως: Δύο μηχανογραφικά, ένα για πανεπιστήμιο και ένα για δημόσιο ΙΕΚ


Δύο ξεχωριστά μηχανογραφικά θα μπορούν να συμπληρώσουν οι απόφοιτοι λυκείου, ένα για εισαγωγή σε πανεπιστήμιο και ένα για εγγραφή σε δημόσιο ΙΕΚ, ανέφερε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Η κ. Κεραμέως, μιλώντας στο Mega, τόνισε ότι υπάρχουν «δύο δρόμοι: Πανεπιστήμιο ή κατάρτιση», σημειώνοντας πως ο τελικός αριθμός των εισακτέων θα διαμορφωθεί από τους βαθμούς των μαθητών.

Η υπουργός Παιδείας είπε ακόμα ότι είναι η πρώτη χρονιά που δημιουργούνται γραφεία υποστήριξης των υποψηφίων σε όλες τις περιφερειακές διευθύνσεις της χώρας, με στόχο να πληροφορούν για τα θέματα των εξετάσεων αλλά και για να παρέχουν ψυχολογική υποστήριξη τόσο στους ίδιους όσο και στις οικογένειές τους.

Μέχρι το Σάββατο και τα δύο self test για τις εξετάσεις

«Μέχρι το Σάββατο το μεσημέρι οι μαθητές θα μπορούν να προμηθευτούν και τα δύο self tests που θα χρειαστούν για τις πανελλαδικές εξετάσεις» υπογράμμισε η κ. Κεραμέως, προσθέτοντας ότι η βάση εισαγωγής στα ΑΕΙ – ΤΕΙ δεν θα αλλάξει.

Επίσης, είπε ότι κλειστό λόγω κορωνοϊού παραμένει το 0,2% των σχολικών τμημάτων και σε αυτό έχει παίξει ρόλο ο καθολικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών που ξεπερνά το 73%, όπως και η χρήση των self tests που κάνουν μαθητές και εκπαιδευτικοί.

Νέα σχολική χρονιά: «Δεν υπάρχει καμία συζήτηση για Αύγουστο»

Δεν υπάρχει συζήτηση για έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς τον Αύγουστο τόνισε η υπουργός Παιδείας. «Όταν έχουμε τις τελικές αποφάσεις θα τις ανακοινώσουμε, όμως προτεραιότητά μας είναι το κλείσιμο της φετινής χρονιάς, που είναι 25 Ιουνίου για τα δημοτικά και 11 Ιουνίου για γυμνάσια και λύκεια» πρόσθεσε.

Σημείωσε ακόμα ότι η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών θα γίνει κανονικά, προσθέτοντας ότι αυτή την περίοδο συζητούνται οι παράμετροι που θα έχει.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Φωτιά σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα στην πλατεία Βικτωρίας

Peristeri News

Στον εισαγγελέα ο δράστης της επίθεσης στην Ερμού – Στη ΜΕΘ η 22χρονη

Peristeri News

Πόλεμος συμμοριών από Σερβία και Μαυροβούνιο στην Ελλάδα

Peristeri News

Leave a Comment