PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ν. Κεραμέως: Άμεσα βελτιώσεις και εξορθολογισμός της ύλης


Με το σύστημα που ψηφίστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση θα εξεταστούν για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση οι μαθητές που θα φοιτήσουν φέτος στην Γ’ Λυκείου, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, τονίζοντας ωστόσο ότι η κυβέρνηση θα προωθήσει βελτιωτικές κινήσεις και εξορθολογισμό της ύλης.

«Δεν θέλουμε να αιφνιδιάσουμε κανέναν… Δεν θα αλλάξει το εξεταστικό σύστημα ως ισχύει στους βασικούς του άξονες» ανέφερε η κ. Κεραμέως σε δηλώσεις της κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο υπουργείο Παιδείας. «Θα προχωρήσουμε όμως άμεσα σε βελτιωτικές κινήσεις, όπως είναι ο εξορθολογισμός της ύλης, η κάλυψη της οποίας δεν είναι εφικτή», διευκρίνισε.

Σημείωσε ακόμη πως θα δοθεί παράταση στην υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν αδυναμίες για τη λειτουργία των νέων τμημάτων.

Η κ. Κεραμέως ανακοίνωσε επίσης πως δεν θα προχωρήσει τις διαδικασίες για την ίδρυση τέταρτης Νομικής Σχολής με έδρα την Πάτρα. Όπως είπε, θα ανακληθεί η απόφαση για σύσταση επιτροπής που θα μελετήσει το πρόγραμμα σπουδών της Νομικής Πάτρας.

Η ίδια σημείωσε πως αυτό «δεν είναι θέμα της Πάτρας, αλλά «θέμα τεταρτης Νομικής», εξηγώντας ότι η απόφαση έχει να κάνει με τους χιλιάδες άνεργους νέους δικηγόρους και με το ό,τι η κυβέρνηση θέλει να γεφυρωθεί το χάσμα ανάμεσα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και την αγορά εργασίας.

Η υπουργός επιβεβαίωσε ότι στο πρώτο νομοσχέδιο που θα έρθει στη Βουλή, μετά τις προγραμματικές δηλώσεις στις 23 Ιουλίου, θα περιληφθεί ρύθμιση για την κατάργηση του ασύλου.

Διαβεβαίωσε ότι θα προχωρήσουν κανονικά οι προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή. «Έχουμε κάνει επαφές με το ΑΣΕΠ, ώστε να γίνει γρήγορα η διαδικασία» είπε, ενώ – όπως υπογράμμισε – στους στόχους του υπουργείου είναι η προετοιμασία ενός θεσμικού πλαισίου για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης «με στόχο μεγαλύτερη ελευθερία και αυτονομία στα πανεπιστήμια».

Η κ. Κεραμέως ανέφερε η κυβέρνηση είναι υπέρ της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης, αλλά – όπως έσπευσε να προσθέσει – θα πρέπει να υπάρξουν δομές και ανθρώπινο δυναμικό για να την υποστηρίξουν. «Θα προβούμε σε ενέργειες με γνώμωνα να μη μείνει κανένα παιδί εκτός δομής», τόνισε.

Από την πλευρά του ο Κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε «απόλυτη πολιτική προτεραιότητα» για την κυβέρνηση την Παιδεία.

«Έχω μεγάλη χαρά που ξεκινώ τον κύκλο των επισκέψεών μου από το υπουργείο Παιδείας. Θα προχωρήσουμε με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα στην εφαρμογή του σχεδίου μας για ποιοτική δημόσια παιδεία και για αναβαθμισμένα πανεπιστήμια» είπε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Leave a Comment