PeristeriNews.gr
Αθλητικά

Ν.Κασουρίδης: «Περιστέρι όπως παλιά»


Ως παίκτης έδωσε τα πάντα και έζησε μεγάλες στιγμές. Ακολούθως το υπηρέτησε από άλλα πόστα, ενώ βρίσκεται ακόμη στο πλευρό του ως απλός φίλαθλος.

Η ιστορία του Περιστερίου είναι οι παίκτες που το οδήγησαν ψηλά! Είναι οι φίλαθλοί του που το στήριζαν και συνεχίζουν να το στηρίζουν.

Είναι οι άνθρωποι που εργάστηκαν σκληρά για να το κάνουν μεγάλη μπασκετική δύναμη στην Ελλάδα.

Ένας εξ’ αυτών είναι και ο Νίκος Κασουρίδης.

Ως παίκτης έδωσε τα πάντα και έζησε μεγάλες στιγμές. Ακολούθως το υπηρέτησε από άλλα πόστα, ενώ βρίσκεται ακόμη στο πλευρό του ως απλός φίλαθλος.

Ο κ. Κασουρίδης δεν έχει χάσει κανένα εντός έδρας ματς της ομάδας μας και μίλησε για πολλά και ενδιαφέροντα.

Για το παρόν, το παρελθόν και το μέλλον του Περιστερίου.

Για τον κόσμο, τους παίκτες, τον Τζίμη Κουστένη, την προσπάθεια της διοίκησης, το κυριακάτικο ματς με τον Παναθηναϊκό και άλλα.

-Πώς βλέπετε την ομάδα;

«Η εικόνα της ομάδας στο γήπεδο είναι καλή. Την έχω δει στα εντός έδρας ματς και με ικανοποιεί. Παλεύει όλα της τα παιχνίδια! Μπορεί βάσει ποιότητας να είναι από τις χειρότερες στην Α1, αλλά με το πάθος της καλύπτει αυτό το ντεζαβαντάζ. Το όπλο του είναι ότι αποτελείται εν πολλοίς από Έλληνες νεαρούς παίκτες. Η αγωνιστικότητα και το πάθος των Ελλήνων ξεχωρίζει».

-Διακρίνετε κοινά στοιχεία με το παλιό Περιστέρι;
«Έχει αρκετά στοιχεία από το παλιό Περιστέρι. Νέοι Έλληνες παίκτες, όχι πολύ παιγμένοι, που αγωνίζονται με πάθος για τη φανέλα, αποτελούν τον κορμό αυτής της ομάδας. Απλά τότε οι παίκτες ήταν μαζί πολλά χρόνια και όσο περνούσε ο καιρός η ομάδα βελτιωνόταν. Ωστόσο, πλέον δεν είναι εύκολο να μείνουν οι ίδιοι αθλητές για πολλά χρόνια».

-Τι θυμάστε από τα παλιά λαμπρά χρόνια του Περιστερίου;
«Το να σκέφτεσαι το παρελθόν είναι δείγμα μεγάλου ανθρώπου. Δείχνει πως είμαι μεγάλος. Είναι άλλες οι συνθήκες πλέον. Στεναχωριόμαστε όσοι έχουμε ζήσει τις λαμπρές εποχές της ομάδας. Η άνοδός τότε ήταν μεγάλη και ραγδαία. Μακάρι να ξαναγίνει το ίδιο. Είναι δύσκολο, αλλά μπορεί να συγκεντρώσει την αποδοχή του κόσμου που αγαπά το μπάσκετ. Ο καλύτερος τρόπος είναι η ομάδα να συνεχίσει να έχει την ίδια εικόνα και να παίρνει και αποτελέσματα».

-Πώς κρίνετε την ανταπόκριση του κόσμου του Περιστερίου;
«Ο κόσμος είναι παγωμένος γενικά. Πρέπει να δει και αποτελέσματα. Έχουμε λίγο απαιτητικό κοινό. Έχει συνηθίσει να βλέπει το Περιστέρι ψηλά και να έχει επιτυχίες σε Ελλάδα και Ευρώπη. Είναι μια περίοδος όπου ομάδες με κόσμο, όπως το Περιστέρι και ο Πανιώνιος θα πρέπει να πείσουν το κοινό τους. Κάτι ανάλογο ισχύει, βέβαια και για πιο μεγάλες ομάδες, όπως ο Παναθηναϊκός».

-Όσον αφορά στις διαφορές με το πρόσφατο παρελθόν του ελληνικού μπάσκετ;
«Τα χρήματα πια είναι πολύ λιγότερα και οι καλοί ξένοι δεν έρχονται στην Ελλάδα. Είναι ρίσκο οι νέοι Αμερικάνοι παίκτες. Ενώ παλαιότερα οι ξένοι έκαναν τη διαφορά, πλέον νομίζω πως την κάνουν οι Έλληνες. Ο ΚΑΟΔ, ας πούμε, έχει καλύτερους Αμερικάνους από το Περιστέρι, αλλά έχασε λόγω των Ελλήνων».

-Ποια η άποψή σας για τον κ. Κουστένη;
«Ο Τζίμης είναι ένα παιγμένο παιδί στην Α1. Μπορεί να είναι η πρώτη του χρονιά ως πρώτος προπονητής, αλλά έχει μεγάλη εμπειρία απ’ τους πάγκους. Αφήνει ελπιδοφόρα μηνύματα. Παίρνει το 100% από τους παίκτες. Το Περιστέρι είναι η ομάδα με το χαμηλότερο μπάτζετ στην κατηγορία και διαθέτει ίσως από τις πιο χαμηλές δυναμικότητες στην κατηγορία. Κοιτάζει το κάθε ματς ξεχωριστά και μέχρι στιγμής έχει φέρει θετικότατα αποτελέσματα».

-Τώρα ακολουθεί το ματς με τον Παναθηναϊκό στο «Ανδρέας Παπανδρέου»…
«Ο Παναθηναϊκός είναι σε άλλη κατηγορία. Άλλη κλάση. Βέβαια, ποτέ μη λες ποτέ. Τα πάντα παίζονται στο γήπεδο. Η ομάδα θα το παλέψει, αλλά είναι θέμα τύχης και ημέρας το αν και κατά πόσο θα είναι ανταγωνιστική».

-Πως βλέπετε την προσπάθεια εξυγίανσης που κάνει η διοίκηση;
«Τα χρέη είναι μεγάλα. Τα παθήματα του παρελθόντος πρέπει να γίνουν διδάγματα για το μέλλον. Εύχομαι να βρεθεί μια καλύτερη λύση, αλλά είναι δύσκολο. Να βρεθούν κάποιοι άνθρωποι να βοηθήσουν την ομάδα. Να ενεργοποιηθούν ορισμένοι που έχουν αδρανοποιηθεί. Εκείνοι που παλιά αγκάλιαζαν την ομάδα. Πάντως, γίνεται μεγάλη και αξιέπαινη προσπάθεια. Εδώ είμαστε για να βοηθήσουμε».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λευκή ισοπαλία για τον Ατρόμητο στις Σέρρες

Peristeri News

Πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία Ατρόμητου και Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Peristeri News

Απογοητευτικός και πάλι ο Ατρόμητος στο Περιστέρι ηττήθηκε από τον Άρη

Peristeri News

Leave a Comment