PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ν. Φίλης: Τι μπορούμε να πανηγυρίζουμε στο Καστελόριζο;


«Δεν είμαι από εκείνους που γιορτάζουν επειδή τελειώνει το μνημόνιο γιατί άφησε ερείπια πίσω του» δήλωσε ο πρώην υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, κληθείς να σχολιάσει τα όσα ανέφερε χθες ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στο Καστελόριζο.

«Το μέσο επίπεδο των συντάξεων από 750 ευρώ θα πέσει στα 450 ευρώ, τι μπορούμε να πανηγυρίζουμε στο Καστελόριζο κι αλλού; Ρωτώ, τι μπορούμε να πανηγυρίζουμε;» διερωτήθηκε σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, παραθέτοντας στοιχεία του εργατολόγου Σάββα Ρομπόλη για τις μειώσεις στις συντάξεις από το 2019.

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του κ. Τσίπρα ότι η έξοδος «θα είναι τόσο καθαρή όσο ο ουρανός του Καστελόριζου» σχολίασε ότι «εγώ δεν μιλάω με σχήματα λόγου».

«Υπάρχουν δύσκολα μπροστά μας, δεν θέλω να μιλάω με σχήματα λόγου, είμαστε σε μεταίχμιο τελειώνει η δανειακή σύμβαση, δεν θέλω να δημιουργούνται προσδοκίες που δεν βασίζονται σε πραγματικά στοιχεία, θέλω να θέσουμε στη δημόσια ζήτηση ζητήματα ξεχασμένα» ανέφερε.

«Αντέχει η ελληνική οικονομία, και κάθε οικονομία, πλεονάσματα 3,5% για πέντε χρόνια; Τι πολιτικές θα ακολουθήσει για τη σύγκλιση της ελληνικής οικονομίας με την ευρωπαϊκή;» συνέχισε, προειδοποιώντας πως αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα έχουμε αποκλίσεις από την ευρωπαϊκή οικονομία. «Πώς κλείνουμε τις πληγές και τις ανισότητες που προκάλεσαν τα μνημόνια; Δεν γίνεται αμέσως, συμφωνώ, άλλα θέλει ένα σχέδιο» είπε.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε πως «το σχέδιο της Ελλάδας που έχει κατατεθεί στους δανειστές πρέπει να συζητηθεί και στην ελληνική Βουλή με τα άλλα κόμματα». «Κάποια μέτρα τώρα που βγαίνουμε από την κρίση πρέπει να τα ξανακουβεντιάσουμε…» πρόσθεσε, συμπληρώνοντας: «Μνημόνιο ψηφίσαμε το καλοκαίρι του ’15, και εγώ το ψήφισα».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κ. Μητσοτάκης: Αποτροπιασμός για τις ενέργειες της Ρωσίας εναντίον αμάχων

Peristeri News

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Leave a Comment