PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ν. Φίλης: Προγραμματική σύγκλιση με ΠΑΣΟΚ


Την ανάγκη προγραμματικής σύγκλισης με τις δυνάμεις του Κέντρου και τη Σοσιαλδημοκρατία εισηγείται εκ νέου ο πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης με συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Αν και λέει πως γνωρίζει ότι η συνεργασία αυτή δεν μπορεί να ξεκινήσει άμεσα, υποστηρίζει ότι «πρέπει να αναζητήσουμε συνεργασίες με τον κεντρώο χώρο και αυτός στη χώρας μας εκφράζεται από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

» Δεν μπορεί να πασχίζει ο Τσίπρας να δώσει σάρκα και οστά σε αυτή τη συνεργασία σε ευρωπαϊκό επίπεδο και στην Ελλάδα να μην κάνουμε τίποτα. Δεν ισχυρίζομαι ότι η συνεργασία μαζί τους μπορεί να υπάρξει άμεσα. Πρέπει όμως να κάνουμε το άνοιγμα για να διαμορφωθούν οι προγραμματικές συγκλίσεις. Σε αυτή την προοπτική πρέπει να ψηφιστεί ως εκλογικό σύστημα η απλή αναλογική για τις επόμενες και όχι τις μεθεπόμενες εκλογές, δημιουργώντας συνθήκες πολιτικής ηγεμονίας της Αριστεράς».

Αναφερόμενος στη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ ο κ. Φίλης αναφέρει πως αυτή έγινε για συγκυριακούς και όχι στρατηγικούς λόγους, ενώ σχετικά με την κριτική που άσκησε στην κυβέρνηση δήλωσε πως η στήριξη στο έργο της και τον πρωθυπουργό είναι δεδομένη.

Επίσης, επαναλαμβάνει την κριτική του για τα εξοπλιστικά λέγοντας «ξαφνικά ακούμε για εξοπλισμούς ύψους δύο δισ. ευρώ. Πού αποφασίστηκαν; Και μάλιστα σε μια περίοδο σκληρής λιτότητας; Να υπενθυμίσω ότι ακόμη δεν έχουν βρεθεί τα ισοδύναμα για τους μισθούς ενστόλων».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Κασσελάκης: Θα μείνω στην Ελλάδα και θα γίνω πρωθυπουργός

Peristeri News

Leave a Comment