PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ν. Φίλης: Να εξαλειφθούν οι ανισότητες εντός της Ευρώπης


Να εξαλειφθούν οι ανισότητες εντός της Ευρώπης που κάνουν τους ξένους να αισθάνονται περιθωριοποιημένοι ακόμα κι όταν γίνονται Ευρωπαίοι πολίτες, αλλά και να αλλάξει η εικόνα που δίνει η Ευρώπη προς τη Μέση Ανατολή, ζήτησε με παρέμβασή του ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, κατά τη συνεδρίαση της Συνόδου των υπουργών του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Παιδείας, Νεολαίας, Πολιτισμού και Αθλητισμού με κύριο αντικείμενο την προσφυγική κρίση και το μεταναστευτικό.

Στην παρέμβασή του ο υπουργός εξέφρασε τα συλλυπητήριά του προς τη γαλλική αντιπροσωπία για τις επιθέσεις στο Παρίσι και τόνισε ότι το πρόβλημα που βρίσκεται μπροστά μας αφορά το σύνολο της Ε.Ε.

Υπενθύμισε δε ότι οι δράστες είναι νέοι που ασπάστηκαν ακραίες απόψεις των τζιχαντιστών, με τους τελευταίους να βρίσκουν συνεχώς οδούς διείσδυσης στην Ευρώπη, και εκτίμησε ότι για να αποφευχθεί αυτό πρέπει να εξαλειφθούν οι ανισότητες εντός της Ευρώπης και να αλλάξει η εικόνα που δίνει η Ε.Ε. προς τη Μέση Ανατολή.

Σχετικά με τις προσπάθειες της Ελλάδας για την αντιμετώπιση του προβλήματος, σημείωσε ότι δίνεται τεράστιος αγώνας εν μέσω μιας ιδιαίτερα δυσάρεστης και δύσκολης οικονομικής κατάστασης.

Όπως τόνισε, ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στην εκμάθηση της γλώσσας και στον αθλητισμό ως μέσα κοινωνικής ένταξης των προσφύγων και ιδιαίτερα των νέων.

Στο πλαίσιο της συνόδου ο γενικός γραμματέας Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς Παυσανίας Παπαγεωργίου, ο οποίος συνοδεύει τον υπουργό, θα πραγματοποιήσει σειρά συναντήσεων με σκοπό την προώθηση των δράσεων καλών πρακτικών της Ελλάδας που σχετίζονται με την άτυπη εκπαίδευση και θα τονίσει στους εκπροσώπους των άλλων κρατών – μελών τη σημασία χρηματοδότησής τους.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πένθιμα θα ηχήσουν αύριο οι καμπάνες στις εκκλησίες για τα Τέμπη

Peristeri News

Τι θα γίνει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη 28/2

Peristeri News

Πώς θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία

Peristeri News

Leave a Comment