PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ν. Φίλης: Δεν είναι αμαρτία μια μέρα να μην ξεκινήσει το σχολείο με προσευχή


«Δεν είναι αμαρτία να πείτε ότι μια μέρα δεν θα ξεκινάτε με προσευχή στο σχολείο. Δεν θέλουμε φετφάδες» σχολίασε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης στο ζήτημα της πρωινής προσευχής στα σχολεία, ενώ και στο θέμα των παρελάσεων εξέφρασε την άποψη ότι «μια ωραία εκδήλωση, είναι πιο ωραία από μια παρέλαση στρατιωτικού χαρακτήρα».

Στο ζήτημα της πρωινής προσευχής στα σχολεία είπε ότι «δεν είναι αμαρτία να πείτε ότι μια μέρα δεν θα ξεκινάτε με προσευχή στο σχολείο. Υπάρχουν τόσοι άλλοι τρόποι, γνωστοί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όπου ξεκινά το σχολείο με τις ανακοινώσεις, με μια αναφορά σε μια επέτειο της ημέρας και με άλλα πράγματα».

Πρόσθεσε πως «δεν θέλουμε φετφάδες (η γνωμοδότηση του μουφτή, θρησκευτικού δικαστή των μουσουλμάνων, ή και μη θεολόγων ισλαμιστών δικηγόρων, όταν ο πολιτικός δικαστής, ο καδής, αδυνατεί να καταλήξει σε απόφαση επί ενός ζητήματος)».

«Όχι ομοιομορφία στα ζητήματα αυτά. Και εμπιστοσύνη στον εκπαιδευτικό» είπε.

Για τις παρελάσεις

Αναφορικά με το θέμα των παρελάσεων, ο υπουργός επεσήμανε χαρακτηριστικά, «εγώ καταλαβαίνω ότι ο γονιός κι εγώ γονιός είμαι, μπορεί να θέλει να καμαρώσει το παιδί του σε μια παρέλαση. Βεβαίως. ‘Αλλο είναι αυτό».

Υποστήριξε ότι «μια ωραία εκδήλωση στην πλατεία του χωριού ή της πόλης, με χορούς παραδοσιακούς, μ’ ένα λόγο, μ’ ένα θεατρικό σκετς, είναι πιο ωραία από μια παρέλαση στρατιωτικού χαρακτήρα. Δεν ξέρω τι προσφέρει ο στρατιωτικός σχηματισμός της παρέλασης».

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι, «αυτό να το κρίνετε εσείς (ο σύλλογος διδασκόντων) κι ο Δήμος. Οποιαδήποτε απόφαση θα είναι σωστή. Δεν υπάρχουν δόγματα. Κι ας είναι διαφορετικές οι αποφάσεις από σχολείο σε σχολείο».

Ολοήμερα

Λήξη των μαθημάτων στις 13.15 προβλέπεται για τη νέα σχολική χρονιά ενώ τα παιδιά, οι γονείς των οποίων το επιθυμούν, θα μπορούν να παραμένουν στο ολοήμερο σχολείο μέχρι τις 16.00 ανέφερε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης που επισκέφθηκε το νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείο στην Ξυλοκέριζα Κορινθίας.

Λαμβάνοντας τον λόγο ο δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός, σημείωσε ότι αυτό μπορεί να δημιουργήσει προστριβές και αντιπαραθέσεις σε μια τοπική κοινωνία, αν για παράδειγμα ο σύλλογος των εκπαιδευτικών αποφασίσει να μην γίνεται προσευχή ή να μην κάνουν παρέλαση, επισημαίνοντας ότι υπάρχει κίνδυνος να οδηγηθεί μια τοπική κοινωνία σε διχασμό.

Στον δήμαρχο απάντησε ένας δάσκαλος λέγοντας ότι την απόφαση δεν θα την λάβει ο σύλλογος διδασκόντων αλλά το σχολικό συμβούλιο, προφανώς το σχολείο είπε δεν θα είναι αποκομένο από την τοπική κοινωνία και ο υπουργός ανέφερε ότι, «σε όλα τα θέματα δημιουργούνται πάθη πρέπει να αποφύγουμε αυτό το πράγμα και πιστεύω ότι εμείς που εμπιστευόμαστε τα παιδιά μας στους εκπαιδευτικούς τόσες ώρες την ημέρα και σε τόσο κρίσιμη ηλικία των παιδιών είναι λάθος να τους βλέπουμε καχύποπτα αν πάρουν τη μία ή την άλλη απόφαση».

Συμπληρώνοντας ότι, «εγώ θα σεβαστώ όποια απόφαση πάρει το ένα ή το άλλο σχολείο και δεν θεωρώ ότι υπάρχει πρόβλημα αν είναι διαφορετικές οι αποφάσεις. Σε δημοκρατία ζούμε η ποικιλία καλό πράγμα είναι».

Οι δηλώσεις του υπουργού Παιδείας προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της Νέας Δεξιάς, με τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος να επιτίθεται στον κ. Φίλη:

«Θα αποτελέσει ευλογία για όλα τα σχολεία και τα Ελληνόπουλα να ξεκινήσει η επόμενη σχολική χρονιά δίχως τον προκλητικό μηδενιστή Υπουργό και άτυπο Γενικό Επιθεωρητή της εθνικής ντροπής του σύγχρονου εγκεφαλικού παιδομαζώματος. Υπουργέ Φίλη, ούτε οι Οθωμανοί δεν το κατάφεραν και το σύγχρονο κρυφό σχολειό είναι εδώ, υπάρχει παντού και έχει όνομα. Η υπερήφανη ελληνική ορθόδοξη οικογένεια!».

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Leave a Comment