PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ν. Δένδιας: Το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για το Άγιον Όρος είναι μεγάλο και διαρκές


Ο Ιερός Ναός Πρωτάτου στις Καρυές ήταν ο πρώτος σταθμός της επίσκεψης του Νίκου Δένδια στο Άγιον Όρος. Κατά την αντιφώνησή του, στο πλαίσιο της τελετής υποδοχής του, ο κ. Δένδιας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στα μέλη της Ιεράς Κοινότητας.

«Παρακαλώ επιτρέψτε μου, ως ταπεινός προσκυνητής, να ζητήσω τις ευχές και τις προσευχές σας. Μεταφέρω, ως καθ’ ύλην αρμόδιος Υπουργός για την Αθωνική Πολιτεία, τον σεβασμό και την απεριόριστη αγάπη του πρωθυπουργού και των μελών της κυβέρνησης, των οποίων το ενδιαφέρον για το Άγιο Όρος είναι μεγάλο και διαρκές» ανέφερε και συνέχισε λέγοντας: «Εσείς, Άγιοι Πατέρες, οι οποίοι συνεχίζετε την ιστορική πορεία αυτής της μοναδικής στην Οικουμένη Μοναστικής Πολιτείας με ιδιαίτερη προσφορά, με προθυμία, με θυσίες, καθώς και με πρωτοφανή συλλογικότητα, είστε απολύτως δικαιολογημένοι να αναμένετε τη συνεργασία, αρωγή και συμπαράσταση από τους εκάστοτε κρατούντες στην Ελληνική Πολιτεία».

«Είμαι βέβαιος ότι δεν διαφεύγουν της προσοχής σας, αλλά και της ιδιαίτερης ευαισθησίας σας, οι δύσκολες περιστάσεις που πέρασε η Ελλάδα και οι οποίες, συν Θεώ, αντιμετωπίζονται. Η παρουσία μου σήμερα κοντά σας δίνει την ευκαιρία να ενστερνιστώ ακόμη βαθύτερα τις ανάγκες και τις αγωνίες σας. Να μου δώσει ο Θεός τη δυνατότητα να ακούσω προσεκτικότερα τα προβλήματα τα οποία σας απασχολούν. Να σταθώ δίπλα σας, με τις ασήμαντες δυνάμεις μου, και να προσπαθήσω μαζί σας» πρόσθεσε ο υπουργός Εξωτερικών.

Σημειώνεται πως πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας στο Άγιο Όρος από το 2011.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψης, ο κ. Δένδιας θα επισκεφθεί το κτήριο της Διοίκησης του Αγίου Όρους, καθώς τις Ιερές Μονές Παντοκράτορος και Ξενοφώντος. Αύριο Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου, ο κ. Δένδιας θα επισκεφθεί τις Ιερές Μονές Διονυσίου και Δοχειαρίου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μ. Βορίδης: Τα ονόματα πρέπει να σβηστούν από το Σύνταγμα

Peristeri News

Χρ. Σταϊκούρας: Χρειαζόμαστε μια διετία για την οριστική αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου

Peristeri News

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Leave a Comment