PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ν. Δένδιας: Η Ελλάδα θα συμβάλει στην διάνοιξη ανθρωπιστικού διαδρόμου


Ο Νίκος Δένδιας έφτασε σήμερα στην εμπόλεμη Ουκρανία.

Ο υπουργός Εξωτερικών είχε προσγειωθεί νωρίτερα στο Κισινάου της Μολδαβίας και από εκεί πήγε οδικώς στην Οδησσό, επικεφαλής της αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στην πόλης της Ουκρανίας. Μαζί του βρίσκεται ο Ναύαρχος Αλέξανδρος Διακόπουλος, διευθυντής Διεθνούς Αναπτυξιακής Βοήθειας στο ΥΠΕΞ και ο Έλληνας πρόξενος στην Οδησσό Δημήτρης Δόχτσης.

Ο Νίκος Δένδιας μετέβη αρχικά στο ελληνικό Γενικό Προξενείο το οποίο επαναλειτουργεί και στη συνέχεια στο Μουσείο της Φιλικής Εταιρείας.

Σε ανάρτησή του ο υπουργός Εξωτερικών αναφέρει ότι στο Κισινάου τον υποδέχθηκε η πρέσβης στη Ρουμανία (με παράλληλη διαπίστευση στη Μολδαβία) Σοφία Γραμματά.

Στη διανομή της ανθρωπιστικής βοήθειας και στη δημιουργία διαδρόμων εκκένωσης μέσω Οδησσού θα συμβάλει η Ελλάδα, μέσω του προξενείου στην Οδησσό το οποίο επαναλειτουργεί από σήμερα.

Αυτό υπογράμμισε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας μιλώντας στην Οδησσό όπου έφτασε σήμερα το πρωί, επικεφαλής αποστολής η οποία μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια.

Ο κ. Δένδιας σε δηλώσεις του ανέφερε μεταξύ άλλων: «H Ελλάδα είναι παρούσα στην Οδησσό, εκπροσωπώ την κυβέρνηση Μητσοτάκη αλλά πιστεύω και ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Είμαστε εδώ για να μεταφέρουμε την ανθρωπιστική βοήθεια στο σύνολο του πληθυσμού. Από σήμερα λειτουργεί και πάλι το ελληνικό προξενείο και θα βοηθήσει στη μεταφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας, στη διανομή της αλλά και στη δημιουργία διαδρόμων εκκένωσης από όλη την Ουκρανία μέσω Οδησσού. Θέλω να συγχαρώ τον Έλληνα πρόξενο και το προσωπικό του προξενείου και να υπογραμμίσω ότι η επαναλειτουργία του ελληνικού προξενείου θα υπογραμμίσει την ιστορική μας παρουσία σε αυτή την πόλη».

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, σκοπός της επίσκεψης πέραν της μεταφοράς βοήθειας, είναι η δημιουργία διαρκούς μηχανισμού διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας, η συνάντηση με μέλη της ελληνικής κοινότητας, η επαναλειτουργία του γενικού προξενείου στην πόλη, καθώς και η διαπίστωση της κατάστασης χώρων άρρηκτα συνδεδεμένων με την ελληνική ιστορία, όπως το Μουσείο Φιλικής Εταιρίας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Leave a Comment