PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ν.Δ.: «Σοβαρότατη εξέλιξη στην υπόθεση Siemens»


Βολές του Γ. Μιχελάκη με αφορμή τις αποκαλύψεις του Χ. Καστανίδη

Για «σοβαρότατη εξέλιξη στην υπόθεση Siemens» μίλησε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης, με αφορμή τις αποκαλύψεις του Χάρη Καστανίδη στη Βουλή, ενώ τόνισε ότι θα μελετηθούν ενδελεχώς οι επιστολές που κατέθεσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης σε νομικό επίπεδο.

Διότι, σε πολιτικό επίπεδο, ο κ. Σημίτης έχει, ήδη, κριθεί».

Αναλυτικά η δήλωσή του έχει ως εξής:

«Οι σημερινές αποκαλύψεις του υπουργού Δικαιοσύνης, Χάρη Καστανίδη αποτελούν μια σοβαρότατη εξέλιξη στην υπόθεση Siemens. Κι αυτό διότι ο κ. Καστανίδης:

• Αποκάλυψε, μετά από 15 χρόνια, τις πραγματικές διαστάσεις της παραίτησής του. Καλοδεχούμενες, έστω και αργά, αφού γεννάται το εύλογο ερώτημα γιατί δεν κατέθεσε αυτά τα στοιχεία στην Εξεταστική Επιτροπή, εδώ και ένα πλέον χρόνο.

• Αποκάλυψε τις αποφάσεις του πρώην Πρωθυπουργού κ. Κώστα Σημίτη σε ό,τι αφορά στις προμήθειες του Δημοσίου και στη διαφάνεια.

• Ομολόγησε, δημοσίως, πως εκείνες οι αποφάσεις του κ. Σημίτη οδήγησαν τη χώρα στη σημερινή κατάσταση σε ό,τι αφορά στη Siemens.

• Διέψευσε την εξιστόρηση των γεγονότων, όπως παρατίθενται στο Δελτίο Τύπου του πρώην Πρωθυπουργού.

• Επιβεβαίωσε απολύτως το πόρισμα της Ν.Δ. για τις ευθύνες του κ. Σημίτη και των αποφάσεων της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ την περίοδο 1996-1998.

• Κατέθεσε νέα στοιχεία, όπως η προσωπική του αλληλογραφία.

Η Ν.Δ., από την πρώτη στιγμή, χαρακτήρισε το σκάνδαλο πράσινο. Επισήμανε πως η αιτία ήταν οι αποφάσεις του κ. Σημίτη και των κυβερνήσεών του. Με αίσθημα ευθύνης θα μελετηθούν ενδελεχώς οι επιστολές που κατέθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης σε νομικό επίπεδο. Διότι, σε πολιτικό επίπεδο, ο κ. Σημίτης έχει, ήδη, κριθεί».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Leave a Comment