PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ν.Δ.: Η κυβέρνηση να εφαρμόσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε στο μεταναστευτικό


Επικρίσεις κατά της κυβέρνησης διατύπωσε η Ν.Δ. μετά τα δύο νέα ναυάγια με μετανάστες στο Αιγαίο. Παράλληλα τόνισε ότι η ευρωπαϊκή στήριξη και αλληλεγγύη πρέπει να είναι διαρκής και χειροπιαστή. 

Το Αιγαίο δεν μπορεί να συνεχίσει να είναι απέραντο νεκροταφείο, ούτε, βέβαια, η χώρα μας απέραντος καταυλισμός εγκλωβισμένων προσφύγων και μεταναστών, σημειώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τονίζοντας ότι η πρόκληση αυτή δεν αφορά μόνον την Ελλάδα, αλλά ολόκληρη την Ευρώπη, καθώς και τη διεθνή κοινότητα.

Στρέφοντας τα βέλη της κατά της κυβέρνησης, προσθέτει ότι «αφού πρώτα περιπλανήθηκε στην ιδεοληψία και την απραξία, ανέλαβε δεσμεύσεις και, τώρα, καλείται να τις εφαρμόσει και, βέβαια, να αξιοποιήσει άμεσα όλα τα διαθέσιμα κονδύλια και προγράμματα». Προσθέτει μάλιστα ότι «εάν δεν τα κάνει αυτά, θα ενισχύσει εκείνους που περιμένουν να εκτοξεύσουν κατηγορίες ή/και να λάβουν αποφάσεις σε βάρος της χώρας».

Η Νέα Δημοκρατία τονίζει ότι «ταυτόχρονα, είναι ανάγκη να καταστεί σαφές προς την Ευρώπη, ότι η Ελλάδα, μόνη της, δεν μπορεί να επωμιστεί το βάρος, ούτε και να αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα τέτοιας κλίμακας και έντασης».

«Όλοι είναι ανάγκη να αναγνωρίσουν ότι η Τουρκία είναι απαραίτητο να κάνει πράξη, χωρίς ολιγωρίες, τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει, τόσο απέναντι στην Ελλάδα, όσο και απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Να εφαρμόσει πλήρως τις σχετικές συμφωνίες. Και, πρωτίστως, να εξαρθρώσει άμεσα τα παράνομα δίκτυα διακινητών, που δρουν στο εσωτερικό και στις ακτές της».

«Ειδικά, αυτό το τελευταίο, μαζί με την παραδοχή ότι λύση δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς ειρήνευση στη Μέση Ανατολή, πρέπει να το λάβουν πολύ σοβαρά υπόψη τους, κάποιοι που, επιπόλαια, σκέπτονται ή μιλούν για ανατροπές στη Συνθήκη Σένγκεν» καταλήγει.

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Γ. Φλωρίδης για Μάτι: Η δίκη έγινε με βάση τον ποινικό κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Leave a Comment