PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ν.Δ.: Απούσα η κυβέρνηση, μετέτρεψε τη χώρα σε καταυλισμό


Για απουσία και ακαταλληλότητα της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού, σε ό,τι αφορά την κατάσταση στην Ειδομένη, κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία, καταγγέλλοντας ότι η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε «χώρα – καταυλισμό».

Σε ανακοίνωση της, μετά το πέρας της έκτακτης συνεδρίασης της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεως του κόμματος για το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα, το απόγευμα της Τρίτης, η Αξιωματική Αντιπολίτευση χαρακτηρίζει την Ειδομένη «κολαστήριο» και στέκεται στην ανάγκη εκπόνησης ενός σχεδίου οργανωμένης εκκένωσης του χώρου και άμεσης μεταφοράς των προσφύγων σε χώρους με στοιχειώδεις υποδομές αξιοπρεπούς διαμονής, σίτισης και ιατροφαρμακευτικής υποστήριξης.

Η Ν.Δ. καταλογίζει ευθύνες στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, σημειώνοντας ότι συνυπέγραψε το κλείσιμο των συνόρων, ενώ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «παραμένει αμήχανη και πλήρως αναποτελεσματική, χωρίς συγκροτημένη αποτρεπτική πολιτική και χωρίς κανένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης».

Σημειώνει επίσης ότι δεν έχει προχωρήσει η συνεργασία Ε.Ε. – Τουρκίας, αλλά και ότι η Άγκυρα δεν εφαρμόζει τη συμφωνία επανεισδοχής. Σε ό,τι αφορά την επιχείρηση του ΝΑΤΟ, η Συγγρού εκτιμά ότι δεν αποδίδει, εξαιτίας της στάσης της Τουρκίας.

«Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι ο εγκλωβισμός, ολοένα και περισσότερων, προσφύγων και μεταναστών στη χώρα μας. Αρμόδιοι Υπουργοί προαναγγέλλουν ότι οι εγκλωβισμένοι θα φτάσουν έως και τις 150.000 και ότι θα παραμείνουν έως και δύο χρόνια στην Ελλάδα», συνεχίζει η Ν.Δ.

Αναφερόμενη στην Ειδομένη, η Αξιωματική Αντιπολίτευση κάνει λόγο για «κολαστήριο» και «τόπο αβάστακτης δοκιμασίας». «Η κατάσταση στην Ειδομένη είναι – όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εκεί επίσκεψή του – μια γροθιά στο στομάχι για τη χώρα μας, για όλη την πολιτισμένη Ευρώπη, για τον πολιτισμό μας συνολικά», συμπληρώνει η Συγγρού.

Κατηγορεί επίσης τον κ. Τσίπρα ότι «επιστρατεύει εύκολα λόγια, αλλά αποδεικνύεται ανύπαρκτος στις πράξεις» και επισημαίνει ότι «η δήθεν ανθρωπιστική του ευαισθησία έχει πλέον όνομα: “Ειδομένη”».

«Η εκεί εφιαλτική κατάσταση είναι το όνειδος μιας παντελώς ακατάλληλης Κυβέρνησης. Ανίκανης να δώσει λύση σε οποιοδήποτε πρόβλημα. Αποδεικνύεται πως δεν προστατεύει ούτε τα σύνορα, ούτε τους πρόσφυγες και μετανάστες, ούτε και την ασφάλεια της χώρας και των Ελλήνων πολιτών. Έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε χώρα – καταυλισμό. Η Νέα Δημοκρατία συνιστά στον κ. Τσίπρα και τους υπουργούς του, να βγουν από την ασφάλεια των γραφείων τους και να δουν στην Ειδομένη τη θλιβερή πραγματικότητα της ανεπάρκειάς τους για την οποία είναι ήδη υπόλογοι», προσθέτει η Συγγρού και συμπληρώνει ότι η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο, καθώς ξεπέρασε τα όριά της.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μ. Βορίδης: Τα ονόματα πρέπει να σβηστούν από το Σύνταγμα

Peristeri News

Χρ. Σταϊκούρας: Χρειαζόμαστε μια διετία για την οριστική αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου

Peristeri News

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Leave a Comment