PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ν. Χριστοδουλάκης: Προτεραιότητα η απορρόφηση επενδυτικών πόρων


Στο πλαίσιο της τελετής παράδοσης – παραλαβής του υπουργείου Οικονομίας.

Η επίσπευση της απορρόφησης των επενδυτικών πόρων θα αποτελεί άμεση προτεραιότητά μας, διαμήνυσε ο νέος υπουργός Οικονομίας, Νίκος Χριστοδουλάκης, στο πλαίσιο της τελετής παράδοσης – παραλαβής του υπουργείου.

Η ύφεση εκφράζεται με την αύξηση της ανεργίας στην κοινωνία, τόνισε ο υπηρεσιακός υπουργός, προσθέτοντας ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η πολύ μεγάλη απο-επένδυση που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια, η οποία έχει δυσμενή επίπτωση στην απασχόληση.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, συνέχισε ο κ. Χριστοδουλάκης, η νέα ηγεσία θα εστιάσει στην αύξηση των επενδυτικών πόρων, δηλαδή στη μεγαλύτερη απορροφητικότητα κονδυλίων του ΕΣΠΑ.

Θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, διαβεβαίωσε, ώστε η Ελλάδα να μη στερηθεί κανένα πόρο. «Πρέπει να εξασφαλίσουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κονδύλι από το πακέτο Γιούνκερ, καθώς η χώρα μας έχει τη μεγαλύτερη ύφεση» επανέλαβε.

Από την πλευρά του, ο απερχόμενος υπουργός, Γιώργος Σταθάκη, υποστήριξε ότι ο έργο του υπουργείου βρίσκεται στα χέρια ενός έμπειρου και ικανού ανθρώπου.

Δεδομένης μάλιστα της οικονομικής συγκυρίας, εκτίμησε ότι ο κ. Χριστοδουλάκης θα προωθήσει τις προτεραιότητες του υπουργείου με πυγμή και αποτελεσματικό τρόπο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Leave a Comment