Viber
PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ν. Χριστοδουλάκης: Προτεραιότητα η απορρόφηση επενδυτικών πόρων



Στο πλαίσιο της τελετής παράδοσης – παραλαβής του υπουργείου Οικονομίας.

Η επίσπευση της απορρόφησης των επενδυτικών πόρων θα αποτελεί άμεση προτεραιότητά μας, διαμήνυσε ο νέος υπουργός Οικονομίας, Νίκος Χριστοδουλάκης, στο πλαίσιο της τελετής παράδοσης – παραλαβής του υπουργείου.

Η ύφεση εκφράζεται με την αύξηση της ανεργίας στην κοινωνία, τόνισε ο υπηρεσιακός υπουργός, προσθέτοντας ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η πολύ μεγάλη απο-επένδυση που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια, η οποία έχει δυσμενή επίπτωση στην απασχόληση.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, συνέχισε ο κ. Χριστοδουλάκης, η νέα ηγεσία θα εστιάσει στην αύξηση των επενδυτικών πόρων, δηλαδή στη μεγαλύτερη απορροφητικότητα κονδυλίων του ΕΣΠΑ.

Θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, διαβεβαίωσε, ώστε η Ελλάδα να μη στερηθεί κανένα πόρο. «Πρέπει να εξασφαλίσουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κονδύλι από το πακέτο Γιούνκερ, καθώς η χώρα μας έχει τη μεγαλύτερη ύφεση» επανέλαβε.

Από την πλευρά του, ο απερχόμενος υπουργός, Γιώργος Σταθάκη, υποστήριξε ότι ο έργο του υπουργείου βρίσκεται στα χέρια ενός έμπειρου και ικανού ανθρώπου.

Δεδομένης μάλιστα της οικονομικής συγκυρίας, εκτίμησε ότι ο κ. Χριστοδουλάκης θα προωθήσει τις προτεραιότητες του υπουργείου με πυγμή και αποτελεσματικό τρόπο.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

ΟΠΕΚΕΠΕ: «Πέρασε» με 159 «ναι» από τη Βουλή η ένταξη του στην ΑΑΔΕ

Peristeri News

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Άρση της βουλευτικής ασυλίας της

Peristeri News

Βουλή: Με 159 «ναι» εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός 2026

Peristeri News

Leave a Comment