PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ν.Χαρδαλιάς: Ολικό lockdown σε Ασπρόπυργο, Ελευσίνα και Μάνδρα


Σε αυστηρό lockdown περνούν από το πρωί της Παρασκευής και για μια εβδομάδα οι δήμοι Ασπροπύργου, Ελευσίνας και Μάνδρας-Ειδυλλίας όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη ο Νίκος Χαρδαλιάς, λόγω του αυξημένου ιικού φορτίου στις συγκεκριμένες περιοχές.

Επιβάλλεται απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 έως τις 05:00, ενώ κλείνουν κομμωτήρια, click away και καταστήματα περιποίησης νυχιών, βιβλιοπωλεία και όλες οι επιχειρήσεις, καθώς και οι εκκλησίες, ενώ δεν θα γίνουν οι λαϊκές αγορές.

Αναλυτικά στις περιοχές αυτές θα ισχύει:

1. Απαγόρευση κυκλοφορίας από 18:00 έως τις 05:00, πλην των εργαζομένων που θα πρέπει να φέρουν ειδική άδεια από τους εργοδότες τους και θα πρέπει να μετακινούνται από την οικία τους προς τον χώρο εργασίας τους και αντίστροφα μόνο.

2. Αναστολή λειτουργίας του λιανεμπορίου ακόμα και με τη μέθοδο του click away των κομμωτηρίων, των καταστημάτων περιποίησης νυχιών, των βιβλιοπωλείων και όλων των επιχειρήσεων.

3. Αναστολή πάσης φύσεων εκκλησιαστικών τελετών κάθε δόγματος, εξαιρουμένων των εξόδιων ακολουθιών, με παρουσία μέχρι δέκα ατόμων. Αναστέλλεται επίσης η ελεύθερη πρόσβαση σε ναούς για ατομική προσευχή. Η τέλεση όλων των εκκλησιαστικών λειτουργειών θα γίνεται μόνο με την παρουσία κληρικών.

Επίσης αποφασίστηκε: να γίνει μαζική εφαρμογή ελέγχων στον πληθυσμό των εν λόγω περιοχών, με χρήση ταχέων αντιγονικών δοκιμασιών (rapid test) με καθετοποιημένη σε βάθος ιχνηλάτηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και των στενών επαφών αυτών.

Όπως τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς, ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στις γύρω περιοχές του Ασπροπύργου: Νέα Ζωή, Νεόκτιστα, Άνω και Κάτω Φούσα, Γκοριτσά και Σοφό, αλλά και στην ευρύτερη της Ελευσίνας και της Μάνδρας περιοχή.

Επίσης θα γίνονται εντατικοί έλεγχοι στους εργαζομένους που πηγαίνουν σε αυτές τις περιοχές για να εργαστούν από κλιμάκια του ΕΟΔΥ, ενώ συστήνεται στις επιχειρήσεις να πραγματοποιούν τεστ στους εργαζομένους τους την πρώτη, την τρίτη και την δέκατη ημέρα.

Κάθε πέντε ημέρες επίσης, θα γίνεται μοριακός έλεγχος σε όλους τους εργαζόμενους σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε επίσης ότι θα γίνεται απομόνωση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, που δεν χρειάζονται νοσηλεία, σε χώρους και δομές που έχουν ήδη εξασφαλιστεί για τον σκοπό αυτό από την Πολιτική Προστασία και ειδικά σε περιπτώσεις που η κατ’ οίκον απομόνωση δεν είναι εφικτή ή εγκυμονεί κίνδυνους για άλλα μέλη της οικογένειας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πένθιμα θα ηχήσουν αύριο οι καμπάνες στις εκκλησίες για τα Τέμπη

Peristeri News

Τι θα γίνει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη 28/2

Peristeri News

Πώς θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία

Peristeri News

Leave a Comment