PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ν. Χαρδαλιάς: Διαχειριζόμαστε 55 φωτιές ταυτόχρονα


Καλύτερη είναι η εικόνα των πυρκαγιών, σύμφωνα με τον υφιπουργό Πολιτικής Προστασίας, Ν. Χαρδαλιά, καθώς όπως είπε, ολονύχτια μάχη έδωσαν όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις της χώρας, για την κατάσβεση. Ωστόσο, τόνισε ότι ο αγώνας συνεχίζεται κυρίως λόγω αναζωπυρώσεων σε αρκετά μέση της Ελλάδας. «Διαχειριζόμαστε 55 φωτιές ταυτόχρονα σε όλη τη χώρα», είπε χαρακτηριστικά.

Ειδικότερα, όπως είπε, η Πυροσβεστική κατάφερε να ανακόψει το μέτωπο της φωτιάς που πέρασε την προηγούμενη νύχτα την εθνική οδό και κατευθύνθηκε προς τη Μαλακάσα, ενώ βελτιώνεται διαρκώς κατάσταση στον Άγιο Στέφανο και το Πευκόφυτο.

Στην περιοχή επιχειρούν 856 πυροσβέστες με 40 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων που έχουν ενισχυθεί μέσω του ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας από την Κύπρο, τη Γαλλία και το Ισραήλ.

Σε ό,τι αφορά την Εύβοια, επισήμανε ότι 39 οικισμοί έχουν εκκενωθεί μέσω του 112 και έχουν ενισχυθεί οι δυνάμεις, ενώ στη Φωκίδα, είπε, «έχουμε μεγάλο αριθμό αναζωπυρώσεων. Η πυρκαγιά, τόνισε, έχει κάψει μία τεράστια έκταση ανατολικά που επεκτείνεται μέχρι τα όρια των οικισμών Μαλανδρίνο και Ιτέα».

Παράλληλα, σημείωσε ότι σήμερα η Ρόδος έχει τεθεί σε κατάσταση Κόκκινου συναγερμού.

«Συνεχίζουμε τον αγώνα με μοναδικό μας μέλημα την προστασία της ανθρώπινης ζωής σας διαβεβαιώνουμε ότι είμαστε σε πλήρη συναγερμό». Επεσήμανε ο κ. Χαρδαλιάς.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνελήφθη 31χρονος για πορνογραφία ανήλικων μέσω διαδικτύου

Peristeri News

Θρίλερ με πτώμα που βρέθηκε σε ρέμα στο Ίλιον

Peristeri News

Εξαρθρώθηκε μεγάλη συμμορία που νόθευε τόνους καυσίμων και ποτών

Peristeri News

Leave a Comment