PeristeriNews.gr
Πολιτική

N. Χαρδαλιάς: Άμεσα η ΚΥΑ για τη λειτουργία των σχολείων


Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα ορίζει αναλυτικά τους όρους λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών προανήγγειλε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την τακτική ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας.

Όπως είπε, θα εκδοθεί εντός των επόμενων ωρών και τους σταλεί άμεσα, εξηγώντας αναλυτικά τι θα ισχύει στα σχολεία, φροντιστήρια, κέντρα γλωσσών και βιβλιοθήκες, σχετικά με τη χρήση μάσκας και τη λειτουργία των κυλικείων.

Στόχος μας είναι να προστατεύσουμε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, γενικά όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, είπε ο υφυπουργός.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, στις 6 Σεπτεμβρίου ενεργά στην Ελλάδα ήταν 3.978 κρούσματα. Συνολικά 1.395 ασθενείς έχουν πάρει εξιτήριο από νοσοκομείο, ενώ άλλοι 5.867 ανάρρωσαν κατ’ οίκον.

Στις πύλες εισόδου, από την 1η Ιουλίου έως και τις 6 Σεπτεμβρίου είχαν γίνει 451.908 έλεγχοι σε σύνολο 3.53.035 εισερχομένων στη χώρα. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ήταν 972.

Αναφερόμενος στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, ο υφυπουργός εξήγησε πως στο διάστημα από 31 Αυγούστου έως και 6 Σεπτεμβρίου έγιναν 36 έλεγχοι και διαπιστώθηκαν τρεις παραβάσεις. Οι έλεγχοι συνεχίζονται σε όλη την Επικράτεια, συμπλήρωσε ο κ. Χαρδαλιάς, τονίζοντας την ανάγκη να τηρούνται οι κανόνες και τα πρωτόκολλα στις ΜΦΗ, γιατί, όπως είπε, πρέπει να προστατεύσουμε τους ηλικιωμένους, καθώς διατρέχουν άμεσο κίνδυνο, περισσότερο από όλους.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Leave a Comment