PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ν. Χαρδαλιάς: Άδικα και αβάσιμα τα δημοσιεύματα για διπλές καταγραφές


Παντελώς άδικα και αβάσιμα, χαρακτηρίζει ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, τα δημοσιεύματα σημερινών εφημερίδων που αναφέρονται σε διπλή καταγραφή κρουσμάτων κορωνοϊού από τον ΕΟΔΥ και κάνουν λόγο για δυσαρέσκεια από πλευράς του ίδιου και του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.

«Πολιτική Προστασία και ΕΟΔΥ μαζί στην μάχη κατά της πανδημίας!», αναφέρει σε ανάρτηση του στο facebook ο Νίκος Χαρδαλιάς και τονίζει:

«Ούτε διπλοί τρόποι καταγραφής κρουσμάτων υπάρχουν, ούτε δυσαρέσκειες και προβλήματα στις μεταξύ μας σχέσεις. Υπάρχει μόνο η κοινή μας αγωνία για την καθημερινή προάσπιση της δημόσιας υγείας…».

Στην απάντηση του στα δημοσιεύματα ο Υφυπουργός πλέκει το εγκώμιο των ανθρώπων του ΕΟΔΥ, τους οποίους αποκαλεί άμεσους συνεργάτες και συνοδοιπόρους στον πόλεμο απέναντι σε έναν αόρατο αλλά επικίνδυνο εχθρό, που δίνουν μαζί μάχες καθημερινά και υπογραμμίζει ότι τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα, «απλά επιχειρούν να προκαλέσουν εσωστρέφεια και ψήγματα δυσπιστίας και να αποπροσανατολίσουν τους Έλληνες πολίτες».

Νωρίτερα, στο ίδιο πνεύμα με ανακοίνωσή του ο ΕΟΔΥ είχε χαρακτηρίσει τα δημοσιεύματα «αποκηύματα νοσηρής φαντασίας» και είχε αναφέρει ότι:

“Όσοι τα διακινούν, για όποιο σκοπό τα διακινούν, προσφέρουν χείριστη υπηρεσία στην χώρα, σπέρνουν τη δυσπιστία και την εσωστρέφεια σε μια κρίσιμη στιγμή που η εμπιστοσύνη και η εθνική ομοψυχία είναι προαπαιτούμενα για να βγούμε νικητές.”

Τονίζει ότι “υπάρχει ένα και μόνο ένα σύστημα καταγραφής κρουσμάτων, το Εθνικό Μητρώο COVID-19. Τα περί παράλληλων συστημάτων και διπλού τρόπου καταγραφής διαψεύδονται κατηγορηματικά. Κάποιοι είτε σκοπίμως είτε από άγνοια μπερδεύουν τα ευφάνταστα σενάρια τους με την αναγκαία επιδημιολογική επαλήθευση στοιχείων”. Προσθέτει ότι περισσότεροι από 100 επιστήμονες του ΕΟΔΥ εργάζονται καθημερινά για τη συλλογή, επεξεργασία και ανάλυση των δεδομένων.

“Με τα πιο έγκυρα και αξιόπιστα στοιχεία συντάσσεται και δημοσιεύεται καθημερνά η “Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό (COVID-19)” του ΕΟΔΥ”, αναφέρει ο ΕΟΔΥ.

Καταλήγει ότι “οι κρίσεις πουλάνε καλά που έλεγε και ο Ουμπέρτο Έκο, αλλά το ελάχιστο που απαιτούν οι καιροί είναι να σταθούμε, ατομικά και συλλογικά, στο ύψος των περιστάσεων.”

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Χρ. Σταϊκούρας: Χρειαζόμαστε μια διετία για την οριστική αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου

Peristeri News

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Leave a Comment