PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ν. Ανδρουλάκης: Να αρθεί το απόρρητο για τις παρακολουθήσεις


«Ένα πέναλτι ήταν αρκετό, ώστε να βγει δημοσίως ο πρωθυπουργός και να παραδεχθεί πρώτη φορά ότι υπάρχει κέντρο παρακολουθήσεων Predator στην Ελλάδα», ανέφερε σε συνέντευξή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ –ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.

«Ένα offside αν έχουμε την άλλη Κυριακή, είναι ικανός να μας πει και ποιοι έχουν και διαχειρίζονται το παράκεντρο του Predator», συνέχισε.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, και σχολιάζοντας τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες για την υπόθεση των υποκλοπών, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι κάποιοι δημοσιογράφοι «μας έλεγαν για εβδομάδες: “κουράσατε με αυτή την υπόθεση” και ξαφνικά ξεκουράστηκαν οι συνάδελφοί σας και το έχουν κάνει πάλι πρώτο θέμα.

«Το δεύτερο: Ένα πέναλτι ήταν αρκετό, ώστε να βγει δημοσίως ο Πρωθυπουργός και να παραδεχθεί πρώτη φορά ότι υπάρχει κέντρο παρακολουθήσεων Predator στην Ελλάδα. Ένα offside αν έχουμε την άλλη Κυριακή, είναι ικανός να μας πει και ποιοι έχουν και διαχειρίζονται το παράκεντρο του Predator. Διότι, αν θυμάστε, όταν έμαθα ότι υπήρχε τέτοιο ίχνος στο κινητό μου, το πρώτο που έκανα δεν ήταν να πάω σε δημοσιογράφους ή να φτιάξω αφηγήματα – αληθινά ή πλαστά – αλλά να πάω στην ελληνική δικαιοσύνη. Καλώ οποιονδήποτε θεωρεί ότι έχει παραβιαστεί η προσωπική του ζωή, το κινητό του, έχει πέσει θύμα παράνομης παρακολούθησης, να περπατήσει τον δρόμο των θεσμών, της διαφάνειας και της δικαιοσύνης. Και όχι να υπάρχουν πίσω από το α λα καρτ απόρρητο του κ. Μητσοτάκη, πράγματα που ούτε μπορούν να επιβεβαιωθούν ούτε μπορούν να διαψευστούν», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Τι έπαθε ο κ. Μητσοτάκης; Χρησιμοποίησε το αλά καρτ απόρρητο στην περίπτωση μου για να κρύψει τις ευθύνες του παρακρατικού μηχανισμού που είχε στηθεί εις βάρος μου. Τώρα έρχονται κάποιοι άλλοι και το αξιοποιούν. Γράφουν ονόματα. Μπορεί να γράψουν 500, 1.000 ονόματα. Ποιος θα τους επιβεβαιώσει ότι είναι θύματα; Γι’ αυτό λοιπόν τον προκαλώ ξανά δημοσίως, με ευθύνη του να αρθεί το απόρρητο για να μάθει ο ελληνικός λαός την αλήθεια.

«Μη φοβάται κανείς τη διαφάνεια»

«Επίσης, να υπάρξει μια υπηρεσία που θα ελέγξει τα κινητά όσων εμπλέκονται σε αυτά τα δημοσιεύματα για να μάθουμε επίσης – όπως μάθαμε και για ‘μενα – αν είναι θύματα του Predator ή όχι. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Μη φοβάται κανείς τη διαφάνεια», συμπλήρωσε.

«Όταν ένας πρωθυπουργός έχει πάρει την ευθύνη της ΕΥΠ στο Μαξίμου, όταν αλλάζει τη νομοθεσία για να βάλει ένα πρόσωπο απολύτου εμπιστοσύνης και ελέγχου δικού του στην θέση του διοικητή της ΕΥΠ, όταν συμβαίνει αυτό το γεγονός και καρατομεί τον στενότερό του συνεργάτη που ήταν ο ανιψιός του, ο κ. Δημητριάδης, εσείς τι νομίζετε; Έχει ευθύνη ή δεν έχει ευθύνη;» διερωτήθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης, για να προσθέσει: «Είναι προφανές ότι έχει ευθύνη».

Ερωτηθείς για τα δημοσιεύματα των ημερών κατέστησε σαφές ότι θεωρεί πως «όλα αυτά τα δημοσιεύματα ίσως να είναι και μηνύματα του παρασκηνίου σε σχέση με αυτούς που εμπλέκονται σε αυτήν την υπόθεση. Δεν έχω καμία προσωπική εμμονή ούτε είμαι πληγωμένος όπως λέει ο κ. Μητσοτάκης, ότι θα περάσει ο χρόνος. Με ενδιαφέρει η Ελληνική Δημοκρατία να είναι μία ισχυρή ευρωπαϊκή Δημοκρατία που δε θα μπορεί κανείς στο παρασκήνιο να εκβιάζει πολιτικούς, δικαστές, επιχειρηματίες. Όλα στο φως. Όποιος φοβάται να κάνει πίσω. Εγώ προσωπικά δε φοβάμαι γι΄ αυτό πήγα στη δικαιοσύνη και γι΄ αυτό θα πάω μέχρι τέλους αυτήν την υπόθεση».

Επικριτικός ήταν για την κυβερνητική αντιμετώπιση της υπόθεσης Πάτση.

«Είδατε την απάντηση του πρωθυπουργού; Είναι συγκλονιστική. “Έχω ένα μερίδιο ευθύνης γιατί μπήκε στα ψηφοδέλτιά μας κάποιος που η επαγγελματική του διαδρομή δεν μπορεί να γίνεται παράλληλα με το βουλευτικό αξίωμα”. Μα αυτό είναι μόνο το θέμα; Είναι ένα τεράστιο ηθικό ζήτημα. Πως αυτός ο άνθρωπος, εν ενεργεία βουλευτής παίρνει ένα εκατομμύριο ευρώ από τα ΕΛΤΑ; Και ερωτώ δημοσίως τον κ. Μητσοτάκη. Τί είδους υπηρεσίες είναι αυτές που παρείχε στα ΕΛΤΑ ο κ. Πάτσης που κοστολογήθηκαν ένα εκατομμύριο ευρώ; Κοροϊδία με το απόρρητο, κοροϊδία με την υπόθεση Πάτση», είπε ο κ. Ανδρουλάκης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Αλ. Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ποτέ να διαπραγματευτώ τη θέση μας στην Ευρώπη

Peristeri News

Leave a Comment