PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ν. Ανδρουλάκης: Κανένα δείγμα σοβαρότητας από την κυβέρνηση


«Η κυβέρνηση με τον τρόπο που χειρίζεται τα πράγματα δεν έχει κανένα δείγμα σοβαρότητας και πρέπει να γίνουν εκλογές για να φύγει» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, σημειώνοντας πως «η ευθύνη των εκλογών βαραίνει ένα πρόσωπο, τον πρωθυπουργό και κανέναν άλλον».

Ερωτηθείς για το ζήτημα της εκλογολογίας, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ ο κ. Ανδρουλάκης σχολίασε: «Είναι δυνατόν ο πρωθυπουργός να λέει δημοσίως ότι θα κάνει εκλογές στο τέλος της τετραετίας και όλο το υπουργικό συμβούλιο να διαρρέει σε εσάς τους δημοσιογράφους ότι ‘έχουμε εκλογές το φθινόπωρο’; Εσείς το βλέπετε ως δείγμα σοβαρότητας και υπευθυνότητας; Έχουμε μια κυβέρνηση, η οποία δεν έχει τη δύναμη και το θάρρος να πει ότι: ‘’Ναι, πάω σε ένα δύσκολο χειμώνα, πιθανόν επειδή δημοσιονομικά έχω κάνει λανθασμένες επιλογές τα τελευταία χρόνια, δεν σηκώνω το βάρος αυτού του χειμώνα και επειδή δεν θέλω να έχω περισσότερη φθορά οδηγώ τη χώρα σε εκλογές’’».

«Το να ψάχνει να βρει δικαιολογίες, να αλλάζει τις λέξεις και από το: “πηγαίνω στο τέλος της τετραετίας” να αναφέρει τώρα: “θέλω να γίνουν στο τέλος της τετραετίας”, αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στις μετεκλογικές συνεργασίες, ο κ. Ανδρουλάκης είπε ότι «είναι συνταγματικό ατόπημα να θεωρούμε ότι η πρώτη εκλογή, όπως λέει ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του, είναι βατήρας για να πετύχουν την αυτοδυναμία στις δεύτερες εκλογές. Υπάρχει εκλογικός νόμος, ψηφισμένος από το ελληνικό κοινοβούλιο, είναι η απλή αναλογική. Διαφωνήσαμε στον τρόπο που έγινε αυτή η απλή αναλογική, γιατί μια σοβαρή απλή αναλογική έπρεπε να δίνει και ανάλογο χρόνο – όπως στο γερμανικό σύστημα – για προγραμματικές συμμαχίες και συζητήσεις των κομμάτων. Μόνο που εδώ ο κ. Τσίπρας έκανε έναν εκλογικό τακτικισμό. Το Σύνταγμα λέει συγκεκριμένα πράγματα».

Όπως είπε το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής θα αγωνιστεί για «να έχει σταθερότητα η χώρα από την πρώτη Κυριακή». «Πώς θα γίνει αυτό; Αυτό θα το επιλέξει ο ελληνικός λαός. Δεν μπορώ εγώ μήνες πριν τις εκλογές, βάσει δημοσκοπήσεων να θεωρητικολογώ επί του δήθεν επιχειρήματος που βάζουν οι αντίπαλοί μας “με ποιους θα πάτε”. Όταν ρωτάτε αυτούς με ποιους θα πάνε, λένε ό,τι πει ο ελληνικός λαός και η λαϊκή ετυμηγορία. Όταν λέω εγώ ακριβώς το ίδιο, λένε ότι ο Ανδρουλάκης κρύβεται. Εμείς λέμε ξεκάθαρα, θα πάμε με τις ιδέες μας, με τις θέσεις μας. Θέλουμε να έχουμε μια ισχυρή εντολή. Όσο πιο ισχυροί είμαστε τόσο πιο πολλές πιθανότητες ο ελληνικός λαός να έχει και σταθερότητα και μια προοδευτική κυβέρνηση με τη Σοσιαλδημοκρατία στον αξιακό της πυρήνα και με συγκεκριμένες προτεραιότητες» τόνισε.

Με φόντο τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε ότι «οι Τούρκοι τους τελευταίους μήνες κλιμάκωσαν το θέμα της αποστρατικοποίησης και το συνδέουν με την κυριαρχία των ελληνικών νησιών». «Πρέπει κι εμείς να έχουμε ένα σχέδιο ισχυρής αποτροπής ως Ε.Ε.. Και πρέπει επιτέλους να μπει το θέμα του εμπάργκο όπλων, ως κορυφαίο ζήτημα στην ατζέντα. Δεν μπορεί κανένας να εξοπλίζει μια χώρα που καταπατά ανθρώπινα δικαιώματα και θέλει να παραβιάσει κυριαρχικά δικαιώματα χωρών – μελών της Ε.Ε.», ανάφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.

Έψεξε παράλληλα τους «πρόωρους πανηγυρισμούς» του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά την τελευταία συνάντηση του με τον Τούρκο Πρόεδρο και αναφορικά με την στάση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα γεωπολιτικά θέματα σημείωσε ότι «αυτός που έκανε τον Ερντογάν να έχει τη δύναμη να εκβιάζει όλη την Ευρώπη είναι ο κ. Τσίπρας, όταν το 2015 έλεγε ότι δεν έχουμε σύνορα και επέτρεψε με εύκολο τρόπο να παραδώσει τα κλειδιά του εκβιασμού της Ευρώπης με το προσφυγικό – μεταναστευτικό στον κ. Ερντογάν».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Leave a Comment