PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ν. Ανδρουλάκης: Κ. Μητσοτάκης και Αλ. Τσίπρας απέτυχαν παταγωδώς


Το Κίνημα Αλλαγής δεν θα δώσει «σωσίβιο» ούτε στον κ. Μητσοτάκη, ούτε στον Αλ. Τσίπρα, επανέλαβε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, από την Πάτρα, ενώ άσκησε εκ νέου κριτική στην κυβέρνηση για το θέμα της ακρίβειας.

Στο πλαίσιο της περιοδείας του, ο κ. Ανδρουλάκης επισκέφτηκε το εμπορικό κέντρο της Πάτρας όπου συνομίλησε με καταστηματάρχες και πολίτες, επαναλαμβάνοντας την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων για τη στήριξη της ελληνικής κοινωνίας.

«Και εδώ από την Αχαΐα, από την Πάτρα, φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι ανισότητες καλπάζουν, ότι η ακρίβεια σαρώνει τα εισοδήματα των Ελλήνων πολιτών, δημιουργεί τεράστια προβλήματα ανταγωνιστικότητας και δυστυχώς δεν παίρνονται αποφάσεις ανάλογες του προβλήματος» είπε, επαναφέροντας την πρότασή του να υπάρξει άμεσα πλαφόν στη ρήτρα αναπροσαρμογής, πλαφόν στην τιμή του τιμολογίου και φορολόγηση των υπερκερδών των μεγάλων εταιρειών. «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκτιμά με στοιχεία της ότι τα υπερκέρδη τους για όλη την Ευρώπη το 2022 θα είναι περίπου 200 δισεκατομμύρια ευρώ, αν δεν κάνουμε κάτι. Και βέβαια, η μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά. Το κράτος τους τελευταίους μήνες, από την αύξηση των τιμών, κερδοσκοπεί εις βάρος του πολίτη, έχει πολλαπλάσια έσοδα σε σχέση με τα προϋπολογιζόμενα» πρόσθεσε.

Τόνισε παράλληλα πως «η χώρα χρειάζεται ισχυρή προοδευτική πολιτική» και «ένα άλλο σχέδιο, από αυτό που υλοποιεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας». «Και επειδή πολλά ακούγονται για συνεργασίες, θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Και ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μητσοτάκης, είναι δυο πρωθυπουργοί που απέτυχαν παταγωδώς και δεν πρόκειται η Δημοκρατική Παράταξη, σε αυτό το νέο της ξεκίνημα, το ισχυρό νέο της ξεκίνημα, να δώσει σωσίβιο ούτε στον έναν ούτε στον άλλον» συμπλήρωσε.

«Εμείς θέλουμε ισχυρή εντολή, ώστε να έχουμε τη δύναμη και να επιβάλουμε τις ιδέες και το πολιτικό πρόγραμμα της σοσιαλδημοκρατίας για μια άλλη σελίδα για τον ελληνικό λαό. Με περισσότερες ευκαιρίες για όλους, λιγότερες ανισότητες και μεγαλύτερη προοπτική για τους νέους ανθρώπους της πατρίδας μας» συνέχισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Όπως είπε «οι εκλογές είναι προνόμιο του εκάστοτε Πρωθυπουργού» αλλά «όποτε και αν γίνουν, θα είμαστε πανέτοιμοι με ανταγωνιστικά ψηφοδέλτια, με ολοκληρωμένο σχέδιο, με την αρετή της συνέπειας και της ευθύνης, χωρίς λαϊκισμούς για να προσφέρουμε μια πραγματική εναλλακτική στον ελληνικό λαό».

Παρατήρησε ακόμη πως «το παιχνίδι πόλωσης, που στήνεται από τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Τσίπρα για να εξυπηρετήσουν τα μικροκομματικά τους συμφέροντα, δεν επιτρέπει έναν ισχυρό και γόνιμο δημόσιο διάλογο». «Εμείς ξαναγινόμαστε πρωταγωνιστές και όχι ρυθμιστές όπως θέλουν κάποιοι» κατέληξε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Leave a Comment