PeristeriNews.gr
Αθλητικά

Mουντιάλ 2014: Φάση των 16: Γερμανία-Αλγερία 2-1 (παράταση)


Το εισιτήριο για τους προημιτελικούς του παγκοσμίου κυπέλλου εξασφάλισε η Γερμανία στην παράταση.

Το εισιτήριο για τους προημιτελικούς του παγκοσμίου κυπέλλου εξασφάλισε η Γερμανία στην παράταση. Με το γκολ του Σούρλε στο 92΄ και του Οζίλ στο 119΄ τα «πάντσερ» επιβλήθηκαν με 2-1 της Αλγερίας, η οποία μείωσε στο 121΄ με τον Τζαμπού. Την ερχόμενη Παρασκευή (4/07) οι Γερμανοί θα αντιμετωπίσουν τη Γαλλία στο μεγάλο ντέρμπι της φάσης των «8» στο Μαρακανά.

Οι Αλγερινοί μπήκαν στο γήπεδο χωρίς φόβο και, μάλιστα, στο πρώτο 20λεπτο ήταν η ομάδα που απείλησε περισσότερο για να ανοίξει το σκορ, απ’ ότι οι Γερμανοί, που είχαν προβλήματα στα άκρα, ενώ επιθετικά δεν φάνηκαν καθόλου.

Το σουτ του Σβαϊνστάιγκερ στο 14΄ που απόκρουσε με διπλή προσπάθεια ο Μπολί, είχαν να επιδείξουν στο διάστημα αυτό το «πάντσερ», σε αντίθεση με την ομάδα του Χαλίλχοζιτς, η οποία στο 9΄ απείλησε με το Σλιμανί να φεύγει μόνος του από αριστερά, ωστόσο, ο Νόιερ «διάβασε» την φάση και με έγκαιρη έξοδο πρόλαβε να διώξει τη μπάλα.

Ο Φεγκουλί στο 15΄ «χόρεψε» δύο αμυντικούς της Γερμανίας, αλλά το γύρισμά του μέσα στην περιοχή ήταν πάρα πολύ κακό. Στο 17΄ ακυρώθηκε σωστά το γκολ της Αλγερίας, καθώς ο σκόρερ Σλιμανί ήταν σε θέση οφσάιντ, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό οι Αλγερινοί έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ, με το σουτ του προωθημένου Γκουλάμ από το ύψος της μικρής περιοχής να περνάει λίγο άουτ.

Μετά το 25΄ τα «πάντσερ» ανέβασαν ρυθμούς και στο 40΄ έχασαν μεγάλη ευκαιρία, αρχικά με το σουτ του Κρόος που απόκρουσε στη γωνία του ο Μπολί και στο «ριμπάουντ» ο Γκέτσε πλάσαρε, αλλά και πάλι ο γκολκίπερ της Αλγερίας έσωσε την ομάδα του.

Η Γερμανία έχασε πολλές ευκαιρίες στην επανάληψη, αλλά έπεσε πάνω σε έναν εξαιρετικό Μπολί που ήταν ανίκητος. Στο δίλεπτο 47΄-48΄ απείλησε δύο φορές με τους Σούρλε και Μουστάφι, ενώ στο 55΄ ο Μπολί έκανε την επέμβαση του αγώνα στο σουτ του Λαμ.

Τεράστια ευκαιρία για τη Γερμανία στο 80΄, με τον Μπολί να κάνει νέα απίστευτη απόκρουση στην κεφαλιά του αμαρκάριστου Μίλερ και στην επαναφορά της μπάλας το σουτ του Σούρλε έσωσε πάνω στη γραμμή ο Μπελκαλέμ.
Στο 82΄ ο Μίλερ αστόχησε από τρομερά πλεονεκτική θέση και στο 90΄ πάλι ο Μπολί μπλόκαρε την κεφαλιά του Σβαϊνστάιγκερ.

Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση, όπου οι Γερμανοί στο 92΄ άνοιξαν το σκορ με το καταπληκτικό τακουνάκι του Σούρλε μετά την ασίστ του Μίλερ.
Το ματς τελείωσε στο 119΄ με το τέρμα που πέτυχε από κοντά ο Οζίλ (2-0), έστω κι αν στο 121΄ ο Τζαμπού διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

Μόλις 2 λεπτά πέρασαν από την έναρξη της παράτασης και ο Σούρλε ανοίγει το σκορ!

Ο Οζίλ μόλις έχει κάνει το 2-0

Απογοήτευση στο στρατόπεδο των Αλγερινών που μπόρεσαν μόνο να μειώσουν σε 2-1

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ, Μουστάφι (70′ Κεντίρα), Μέρτεζακερ, Τζερόμ Μπόατενγκ, Χέβεντες, Λαμ, Σβάινσταϊγκερ (109′ Κράμερ), Κρόος, Μεσούτ Εζίλ, Γκέτσε (46′ Σέρλε), Τόμας Μίλερ

ΑΛΓΕΡΙΑ: Μ’Μπολχί, Μαντί, Μοστεφά, Μπελκαλέμ, Χαλίς (97′ Μπουγκερά), Γκουλάμ, Λασέν, Ταϊντέρ (78′ Μπραχιμί), Φεγκουλί, Σουντανί (100′ Τζαμπού), Σλιμανί

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λευκή ισοπαλία για τον Ατρόμητο στις Σέρρες

Peristeri News

Πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία Ατρόμητου και Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Peristeri News

Απογοητευτικός και πάλι ο Ατρόμητος στο Περιστέρι ηττήθηκε από τον Άρη

Peristeri News

Leave a Comment