PeristeriNews.gr
Οικονομία

Μοσκοβισί: Πρώτα η αξιολόγηση, μετά το χρέος


Eπεσήμανε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε. και εξέφρασε την πεποίθηση ότι το ελληνικό πρόγραμμα έχει «μπει σε τροχιά» μετά τις εκλογές.

Πρώτα πρέπει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και εν συνεχεία θα αντιμετωπιστεί το ζήτημα του χρέους, επεσήμανε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε. Πιερ Μοσκοβισί, μιλώντας στο Bloomberg.

Ο κ. Μοσκοβισί εξέφρασε την πεποίθηση ότι το ελληνικό πρόγραμμα έχει «μπει σε τροχιά» μετά τις εκλογές.

Ερωτηθείς σχετικά με το χρέος, τόνισε όλα θα γίνουν βήμα – βήμα. Πρώτα, όπως ανέφερε, πρέπει να εκταμιευθούν τρία δισεκατομμύρια για την Ελλάδα, με την Αθήνα να αναγνωρίζει ότι πρέπει να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις.

Εφόσον το πρόγραμμα υλοποιείται κανονικά και ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, τότε μπορούμε να περάσουμε στο στάδιο της αναδιάρθρωσης του χρέους, εκτίμησε ο κ. Μοσκοβισί και εξέφρασε την ελπίδα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα.

Όπως ανέφερε, πλέον υπάρχει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη μεταξύ των δύο πλευρών και δήλωσε αισιόδοξος για την πορεία της Ελλάδας.

Ο Επίτροπος αναφέρθηκε και στην εικόνα της παγκόσμιας οικονομίας σήμερα, τονίζοντας ότι η Ευρώπη δεν είναι το πλέον το πρόβλημα, αλλά μέρος της λύσης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Γ. Στουρνάρας: Αν δεν ήταν το 2015 η Τράπεζα της Ελλάδος, η χώρα ίσως να είχε βγει από την ευρωζώνη

Peristeri News

Στο 10,4% η ανεργία τον Ιανουάριο

Peristeri News

Στο 3,2% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, στο 2,6% στην Ευρωζώνη το Φεβρουάριο

Peristeri News

Leave a Comment