Διεθνή

Μοσκοβισί: Κακή πρωτοβουλία η μείωση της φορολογίας στη Βρετανία

Με δεικτικό τρόπο σχολίασε ο Επίτροπος Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί, την πρόθεση της Βρετανίας να μειώσει στο 15% τον συντελεστή της εταιρικής φορολογίας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις του Brexit.

«Δεν είναι μία καλή πρωτοβουλία» δήλωσε ενδεικτικά, ο Ευρωπαίος Επίτροπος, τονίζοντας ότι «δεν πρέπει να επιδοθούμε σε έναν φορολογικό ανταγωνισμό».

Σύμφωνα με τον ίδιο, εάν η συγκεκριμένη πρόταση υλοποιηθεί, τότε συνεπάγεται «απώλεια εσόδων για το βρετανικό υπουργείο Οικονομικών, σε μια περίοδο μάλιστα, όπου υπάρχουν ήδη πολύ υψηλά ελλείμματα, για τα οποία στο εξής, οι αγορές και οι οίκοι αξιολόγησης θα έχουν μεγαλύτερο λόγο, δεδομένου ότι η χώρα δεν θα είναι πλέον μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Χθες, ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, Τζορτζ Όσμπορν, εξέφρασε την πρόθεσή του να μειώσει στο 15% από 20% τον συντελεστή φορολογίας των επιχειρήσεων, προκειμένου οι πολυεθνικές εταιρείες να παραμείνουν στη χώρα.

«Θα περιμένω μέχρι το Συντηρητικό Κόμμα να έχει έναν πραγματικό ηγέτη, δεν θα είναι ο Τζορτζ Οσμπορν αυτός που θα καταρτίσει τον επόμενο προϋπολογισμό της Βρετανίας» σχολίασε ο Μοσκοβισί.

Όσον αφορά τις παραιτήσεις του Μπόρις Τζόνσον και του Νάιτζελ Φάρατζ, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος έκανε λόγο για «παραδοχή ανευθυνότητας και αποτυχίας».

Related posts

ΝΑΤΟ: Η Τουρκία μπλοκάρει την άμεση ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας

Peristeri News

ΝΑΤΟ: Σουηδία και Φινλανδία κατέθεσαν επισήμως αίτημα ένταξης

Peristeri News

Τουρκία: Ένοπλος προσπάθησε να μπει στο σπίτι του Ερντογάν

Peristeri News

Leave a Comment