PeristeriNews.gr
Διεθνή

Μοσκοβισί: Κακή πρωτοβουλία η μείωση της φορολογίας στη Βρετανία


Με δεικτικό τρόπο σχολίασε ο Επίτροπος Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί, την πρόθεση της Βρετανίας να μειώσει στο 15% τον συντελεστή της εταιρικής φορολογίας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις του Brexit.

«Δεν είναι μία καλή πρωτοβουλία» δήλωσε ενδεικτικά, ο Ευρωπαίος Επίτροπος, τονίζοντας ότι «δεν πρέπει να επιδοθούμε σε έναν φορολογικό ανταγωνισμό».

Σύμφωνα με τον ίδιο, εάν η συγκεκριμένη πρόταση υλοποιηθεί, τότε συνεπάγεται «απώλεια εσόδων για το βρετανικό υπουργείο Οικονομικών, σε μια περίοδο μάλιστα, όπου υπάρχουν ήδη πολύ υψηλά ελλείμματα, για τα οποία στο εξής, οι αγορές και οι οίκοι αξιολόγησης θα έχουν μεγαλύτερο λόγο, δεδομένου ότι η χώρα δεν θα είναι πλέον μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Χθες, ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, Τζορτζ Όσμπορν, εξέφρασε την πρόθεσή του να μειώσει στο 15% από 20% τον συντελεστή φορολογίας των επιχειρήσεων, προκειμένου οι πολυεθνικές εταιρείες να παραμείνουν στη χώρα.

«Θα περιμένω μέχρι το Συντηρητικό Κόμμα να έχει έναν πραγματικό ηγέτη, δεν θα είναι ο Τζορτζ Οσμπορν αυτός που θα καταρτίσει τον επόμενο προϋπολογισμό της Βρετανίας» σχολίασε ο Μοσκοβισί.

Όσον αφορά τις παραιτήσεις του Μπόρις Τζόνσον και του Νάιτζελ Φάρατζ, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος έκανε λόγο για «παραδοχή ανευθυνότητας και αποτυχίας».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment